Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-05-21

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Je komt te werken bij de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, team Stedelijk Beleid, waarin naast wonen ook de vakdisciplines economie, mobiliteit en milieu/energietransitie een plek hebben. De functie valt binnen het cluster wonen, dat verder bestaat uit twee senior beleidsadviseurs, ,een beleidsadviseur en de woningbouwregisseur. Daarnaast werk je nauw samen met tal van collega’s buiten het team  aan het heden en de toekomst van Zoetermeer. De lijnen naar directie en bestuur zijn kort.  Je hebt veel zeggenschap over jouw werkzaamheden.

Opdracht
Als beleidsadviseur ben je binnen het cluster wonen eerste aanspreekpunt voor de bij jouw functie behorende taken en verantwoordelijkheden.
– Primaire beleidstaken liggen op het gebied van wonen-zorg en de urgentiecommissie woningzoekenden;
– Samen met collega’s uit het cluster wonen vertaal je in- en externe beleidsontwikkelingen naar beleidsvoorstellen en kaders en ben je (mede) verantwoordelijk voor inplementatie, monitoring en evaluatie;
– Je adviseert (mede) bij ruimtelijke initiatieven richting de projectorganisatie;
– Op eigen taken adviseer je directie, verantwoordelijk bestuurder en gemeenteraad;
– Op eigen taken onderhoud je contacten met woningbouwcorporaties en overige stakeholders.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
3.  Aantoonbaar werkervaring in de afgelopen 3 jaar met beleidsontwikkeling en beleidsimplementatie in het ruimtelijk fysieke domein;

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting Bestuurskunde of Sociale Geografie (25 punten).
5.  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met beleidsontwikkeling en uitvoering in het ruimtelijk-fysieke domein (25 punten) 
6.  Aantoonbare werkervaring binnen gemeente 25 punten) 
7.  Aantoonbaar netwerk met stakeholders en ketenpartners op het gebied van wonen (maak dit duidelijk en aantoonbaar met een voorbeeld) (25 punten).

Competenties
1. Goede communicatieve en sociale vaardigheden
2.  gericht op samenwerking 
3.  goed kunnen luisteren 
4.  goed analytisch vermogen 
5.  onderhandelingsvaardig 
6.  doortastend en besluitvaardig 
7.  enthousiasme gericht op ontwikkeling Zoetermeer 
8.  met creatieve oplossingen kunnen komen 
9.  kennisoverdracht, sparren en intervisie met collega’s

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 11.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.