Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-13

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Wij zoeken een contentspecialist/webredacteur die ons centrale webteam komt ondersteunen in het dagelijks beheer van www.alphenaandenrijn.nl.

Als contentspecialist/webredacteur ben je voor de organisatie het aanspreekpunt voor het plaatsen van content op de gemeentelijke website. Vanuit Topdesk handel je publicatieverzoeken i.s.m. met de opdrachtgever af.
Anders om voer jij vanuit een contentplanning proactief het gesprek per thema met verschillende inhoudsverantwoordelijken in de organisatie. En zorg jij er samen met je collega’s voor dat content op www.alphenaandenrijn.nl actueel, vindbaar en toegankelijk gepresenteerd wordt. Daarbij vervul jij een adviserende rol op het gebied van vorm, structuur, toonzetting beeldkeuze en invulling van de content.
Je voert eindredactie op content die op de gemeentelijke website gepubliceerd wordt. Daarbij ben je waakhond van wettelijke eisen die gesteld worden aan overheidswebsites en hanteer je de publicatierichtlijnen van de gemeente Alphen aan den Rijn.  

Op basis van eigen expertise en data uit Siteimprove bewaak je de kwaliteit van de totale (online) dienstverlening. Bij het uitvoeren van je werk zie toe op de correctheid van de totale klantreis. Je doet suggesties voor het verbeteren van de content met als doel de klantervaring te optimaliseren.

Met jouw bak aan ervaring als contentspecialist binnen overheidsland coach je een beginnend webredacteur op het gebied van toegankelijk en vindbaar schrijven.

Jouw vaardigheden

 • Je hebt ruime, aantoonbare ervaring met het uitvoeren van schrijfopdrachten voor websites binnen de sector overheid.
 • Je bent bekend met standaarden van de overheid, zoals webrichtlijnen en UPL.
 • Je hebt gevoel voor taal. Onduidelijke teksten kun je redigeren tot toegankelijke, klantgerichte, leesbare teksten. Daarbij weet je verschillende belangen moeiteloos samen te brengen in 1 tekst.
 • Je hebt kennis van privacy & security richtlijnen voor websites.
 • Je beschikt over een basiskennis webtechniek en CMS.
 • Je bent kritisch en weet je mening goed over te brengen.
 • Je hebt oog voor kwaliteit en details.
 • Je hebt een proactieve houding. Je gaat actief op zoek naar informatie die jij nodig hebt om je werk te kunnen doen.
 • Je signaleert mogelijke problemen en denkt actief mee in oplossingen.

Knock out criteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als webredacteur binnen een overheid;
2. Kandidaat is beschikbaar uiterlijk maandag 1 mei 2023 voor 24 uur per week.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Aantoonbare werkervaring met zoekmachineoptimalisatie SEO (35 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met data-analysetool Siteimprove (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met coaching webredacteuren (30 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet

Beoordeling

Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de opdracht niet te gunnen. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di  – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland in de week van 18 april 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 17 april 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 13 april 2023, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 13 april 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 14 april 2023, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.