Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-02-19

Organisatie
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt gemeente De Ronde Venen. Een groene oase in een waterrijk gebied met acht kleurrijke dorpen, waar zo’n 45.000 mensen met plezier wonen en werken.
In Mijdrecht staat het gemeentehuis. De thuishaven van 300 hardwerkende en betrokken collega’s. ‘Samen voor elkaar’ echoot door de gangen. Het is de essentie van de organisatieontwikkeling die onze organisatie toekomstbestendig maakt.

We hebben grote opgaven, bijvoorbeeld op het gebied van dienstverlening, informatievoorziening en digitalisering. We werken aan deze opgaven door een intensieve samenwerking met collega’s van alle teams, onze inwoners, partners in de gemeente, het college en de raad. Het team I&A (Informatievoorziening & Automatisering) heeft daarin een belangrijke rol. Mede door de migratie van de virtuele werkplek naar het werken op de laptop.

Binnen De Ronde Venen staat informatieveiligheid hoog in het vaandel. Het team Informatievoorziening & Automatisering is daarom op zoek naar een tijdelijk Technisch beheerder Informatiebeveiliging.

Opdracht
Jij hebt een passie voor IT en bent helemaal thuis in oplossingen om de informatieveiligheid te borgen. Nadat de VNG de landelijke aanbesteding GGI Veilig – perceel SIEM/SOC voortijdig heeft beëindigd, zijn wij op zoek naar een eigen SIEM/SOC oplossing. Jij speelt hierin vanuit de vakinhoud een belangrijke rol, daarnaast werk je binnen en met onze bestaande voorzieningen aan de doorontwikkeling hiervan. Dit doe je natuurlijk samen met je collega’s. Je vindt het heerlijk om afwisselend in teamverband en zelfstandig te werken.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit;

 • Het beoordelen, implementeren van aanbevelingen vanuit de uitgevoerde pentesten
 • Het opvolgen van kwetsbaarheden
 • Meewerken aan het opstellen van het programma van eisen voor een SIEM/SOC oplossing
 • Toepassen van hardening (dit ook automatiseren, structureren en vastleggen in documentatie)

De werkzaamheden vinden voor minimaal 2 dagen per week plaats in het gemeentehuis van De Ronde Venen. Gratis parkeren alsmede Openbaar Vervoer mogelijkheden bevinden zich op loopafstand van het gemeentehuis.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in de technische informatiebeveiliging;
2. Aantoonbare werkervaring met Microsoft Azure (oa Conditional Access) en Intune, CheckPoint firewalls, Cisco netwerkapparatuur;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
4. Uiterlijk beschikbaar per 1 maart 2023 voor minimaal 30 uur per week.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als technisch beheerder informatiebeveiliging (benoem dit duidelijk in het cv) (30 punten);
6. Een afgeronde opleiding/cursus op het gebied van technische informatiebeveiliging zoals bijvoorbeeld CISSP of soortgelijk (benoem dit duidelijk in het cv) (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met Aruba ClearPass & WiFi – HPE servers & storage (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten);
8. Aantoonbare kennis van en werkervaring met aanpalende ICT componenten (hard en software) (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van documentatie, bedoeld voor collega beheerders als uitleg/overdracht van werkzaamheden. Incidenteel om eindgebruikers te informeren (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Zelfstandig;
 • Planmatig;
 • Oplossingsgericht;
 • Secuur.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

 • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
 • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente staan gepland op woensdag 22 februari 2023 in de ochtend en donderdag 23 februari 2023, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 21 februari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot woensdag 15 februari 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op donderdag 16 februari 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 20 februari 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

30-36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.