Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 2 jaar geleden

Organisatie
Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken in de OV-keten in de Amsterdamse regio. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van mobiliteit, de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Opdracht
De Vervoerregio zoekt een gedelegeerd opdrachtgever voor wie het begrip “verantwoordelijkheid” centraal staat in zijn handelen. De gedelegeerd opdrachtgever is een natuurlijk leider en beschikt over voldoende overtuigingskracht. Hij kan goed omgaan met weerstand, is in staat hard te onderhandelen, maar verliest daarbij niet de relatie uit het oog. In het contact met de opdrachtnemer is hij in staat om deze te committeren en te houden aan zijn deadlines. Hij heeft een open en transparante werkwijze. Hij ziet kansen en weet deze te pakken en is daarbij ambitieus maar wel realistisch. Onze gedelegeerd opdrachtgever is resultaat- en oplossingsgericht en stuurt op hoofdlijnen. Een goed netwerk op directieniveau en bestuurlijk niveau in Amsterdam geldt als een pré.

Takenpakket

 • Overall aansturing vanuit de rol als opdrachtgever van de realisatiefase van complexe OV-projecten;
 • Leidinggeven aan een interdisciplinair opdrachtgeversteam en bewaken van uitvoering van de werkzaamheden binnen de vastgestelde opdracht. Verantwoording aan de ambtelijke opdrachtgever en via hem aan de bestuurlijk opdrachtgever;
 • Samenwerken met mensen uit de staande organisatie, met oog voor de belangen vanuit de lijnorganisatie;
 • Overleg en onderhandeling op managementniveau met projectpartners, stakeholders en financiers;
 • Voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming: op directie/bestuurlijk niveau;
 • De kwaliteitscontrole en uiteindelijke vrijgave van producten;
 • Verantwoording over bedrijfsvoering;
 • Financiering en fiscale aspecten;
 • Bewaking van de integraliteit: werken vanuit één ov-systeem.

Kort samengevat is onze gedelegeerd opdrachtgever integraal verantwoordelijk voor de realisatie van  aansprekende infrastructuurprojecten. Daarnaast moet deze persoon bijdragen aan de ontwikkeling van de bestaande organisatie van de Vervoerregio naar een organisatie die meer gericht is op voorbereiding en uitvoering van projecten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring met aansturing van grote en complexe infrastructuurprojecten (> €250 miljoen) in de aanbestedings- en uitvoeringsfase, duidelijk weergeven in het cv middels min. 2 voorbeelden;
3. Aantoonbare werkervaring met complexe besluitvorming met veel verschillende bestuurders en belangen;
4. Aantoonbare werkervaring met het creëren van draagvlak bij relevante stakeholders;
5. Aantoonbare werkervaring met het verantwoorden aan een politieke organisatie voor wat betreft financiële, risico en inkoopbeheersing.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring met aansturing van grote complexe infrastructuurprojecten in de MRA of vergelijkbaar (30);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met complexe besluitvorming in een vergelijkbare rol (30);
8. Maximaal uurtarief van €140,- excl. btw en incuslief reis- en verblijfskosten (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met de aansturing van grote en complexe binnenstedelijke spoorprojecten (> €250 miljoen) in de aanbestedings- en uitvoeringsfase, duidelijk weergeven in het cv middels min. 1 voorbeeld (20 punten).

Voor kandidaten/bureaus: Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Stressbestendig;
 • Zelfstandig;
 • Doorpakkend;
 • Deskundig.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 maanden, 24 uur, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, WO

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.