Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-30

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Bij het projectenbureau van de gemeente Zoetermeer werken ongeveer 70 collega’s aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Het projectenbureau richt zich op het professionaliseren van projectmanagement als vak. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag.  Hiervoor investeren wij graag in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Opdracht
Heb jij als bevlogen en ervaren projectmanager je sporen verdiend in de uitvoering van complexe projecten? Weet jij voldoening te halen uit het afronden van grote projecten zodat het eindresultaat er ook echt staat? Weet jij de taal van de technische experts te spreken en samen met hen te zorgen dat je project goed opgeleverd kan worden aan de eindgebruikers? Dan nodigen wij jou van harte uit te reageren!_

Zoetermeer is in 60 jaar tijd gegroeid van een hecht dorp met een paar duizend inwoners naar een stad van meer dan 125.000 inwoners. Een stad waarin de voordelen van het stadse leven zijn gecombineerd met de voordelen van buiten wonen. Een stad die nog lang niet uitontwikkeld is. We staan voor een organische groei naar een stad die een nieuwe balans vindt in kwaliteit, woonaantrekkelijkheid en sociaaleconomische kracht.

Als projectmanager in Zoetermeer houd jij je bezig met projecten en gebiedsontwikkelingen die bijdragen aan deze kwalitatieve groei van de stad. Specifiek zoeken we een projectmanager die goed is in de uitvoerings- en afrondingsfase van complexe projecten in gebiedsontwikkelingen. Dat betekent dat je naast ervaring als projectmanager ook een flinke dosis inhoudelijke kennis meebrengt over bouwprojecten, zodat je in staat bent om met vakspecialisten en aannemers te sparren over de beste oplossingen.  

Als vertegenwoordiger van de gemeente naar externe stakeholders ben je je daarbij bewust van maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de lokale overheid en de verwachtingen van inwoners, ondernemers en instellingen. Aangestuurd door een manager die je vrijheid en vertrouwen geeft, bouw je samen met je collega’s mee aan de verdere ontwikkeling van Zoetermeer.

Dankzij jouw senioriteit, uitstekende sociale vaardigheden en open houding kun je prima omgaan met uiteenlopende partijen. Denk aan bestuurders, collega’s, inwoners, ondernemers en instellingen. Je bent een kei in het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk, zowel intern als extern. Je schakelt makkelijk van het ene onderwerp naar het andere en denkt graag mee hoe Zoetermeer zich verder kan ontwikkelen en de kwaliteit van de leefomgeving kan verbeteren. Gemeente Zoetermeer hecht veel waarde aan het ontwikkelen en realiseren van projecten in de stad in samenwerking met inwoners en ondernemers. Je bent je bewust van de verschillende belangen en verhoudingen en met jouw goede mondelinge vaardigheden en heldere schrijfstijl raak jij de juiste toon. Je stuurt op hoofdlijnen en houdt de processen goed in de gaten. Je bent enthousiast en je blijft vasthoudend positief, ook als het soms even tegenzit. Je hebt een verbindende persoonlijkheid en kunt goed omgaan met bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je durft daarbij, als dat nodig is, de discussie aan te gaan. Je vindt het echt leuk om mee te bouwen aan de verdere professionalisering van het team en het projectmatig werken.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanager op het gebied van gebiedsontwikkeling;**

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde hbo bachelor niveau, bij voorkeur in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling (15 punten);
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar als projectmanager van omvangrijke en complexe projecten in gebiedsontwikkeling (35 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen een gemeentelijke organisatie (30 punten);
7. Kennis van projectmanagement methodieken (maak duidelijk aantoonbaar in het cv welke methodieken) (15 punten);
 8. Aantoonbare werkervaring met participatietrajecten (5 punten)**

Competenties
– Communicatief sterk;
– Kennis van projectmanagement;
– Kennis van bouwtechniek- en logistiek;
– Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 12.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.