Utrecht
Geplaatst 4 maanden geleden
2023-06-06

Organisatie
Veenendaal is een mooie, actieve gemeente, centraal gelegen aan de A12, met uitstekende voorzieningen in een groene omgeving. De gemeente heeft een bruisende binnenstad met een groot en gevarieerd winkelcentrum, een innovatief ICT-centrum voor de regio en volop plannen voor de toekomst. Met de ontwikkeling van het centrumplan Brouwerspoort en diverse andere nieuwbouwlocaties zoals Veenendaal-oost, zal Veenendaal naar zo’n 70.000 inwoners groeien. Ook persoonlijke groei van onze medewerkers staat centraal in Veenendaal. De gemeente stimuleert hen om zich steeds verder te ontwikkelen. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Opdracht
Als schrijver van het Programma van Eisen voor de Europese aanbesteding softwarebroker schrijf je uiteraard het Programma van Eisen en eventuele inhoudelijke documenten die daarbij horen.  Hiervoor leg je keuzes voor bepaalde eisen met de alternatieven en consequenties aan het projectteam. Vervolgens verwoordt je de keuzes in het Programma van Eisen voor de aanbesteding. Dit zal dus vooral inhoudelijk zijn. Het ophalen van informatie uit de organisatie, het maken van de inhoudelijke stukken – specifiek het Programma van Eisen – en het beantwoorden van de inhoudelijke vragen bij het maken van de aanbestedingsstukken en de vragen van de leveranciers tijdens de aanbesteding.

Je zult hierbij nauw samenwerken met de interne IT architect en de inkoper.

Je takenpakket is als volgt:
– Het adviseren bij de inventarisatie van de applicaties;
– Het geven van advies bij de te maken inhoudelijke keuzes;
– Het schrijven van de inhoudelijke stukken voor de aanbesteding (met name Programma van Eisen);
– Het beantwoorden van inhoudelijke vragen tijdens de voorbereiding en uitvoering van de aanbesteding.

NB: Gemeente Veenendaal heeft deze uitvraag eerder gepubliceerd. Naar aanleiding daarvan wil de gemeente erop wijzen, dat wij op zoek zijn naar schrijver Programma van Eisen. Dit betekent dus dat een reactie als inkoopadviseur / projectmanager / contractmanager, waarbij niet voldaan wordt aan de gestelde eisen geen nut heeft.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 keer aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het opstellen van het Programma van Eisen voor een softwarebroker-aanbesteding.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar met het opstellen van het Programma van Eisen voor een softwarebroker (50 punten);
4. Aantoonbaar werkervaring met minimaal 3 softwareaanbestedingen voor een overheidsorganisatie (benoem duidelijk de voorbeelden in het cv) (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met het ophalen van informatie in de organisatie en vervolgens op een gestructureerde en logische manier op schrift stellen (15 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbaar werkervaring binnen een gemeente (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties
– Je hebt uitstekend analytisch denkvermogen;
– Je opereert oplossingsgericht;
– Je hebt een proactieve werkinstelling;
– Je bezit goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht;
– Je bent een teamspeler ( afstemming en samenwerking met collega’s is belangrijk);
– Je kunt je goed bewegen in een politieke omgeving.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

16 uur, 5 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.