Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 2 jaar geleden
2023-01-24

Organisatie
Veelzijdig, open en uitdagend!

De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng

Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelstellingen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zijn wij op zoek naar enthousiast talent. Ben jij op zoek naar een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Dan leren we je graag beter kennen.

Financiën en Organisatie – HR & Financiën
Onze eenheid ondersteunt de collega’s en de organisatie (zowel adviserend als procedureel) als het gaat over het hanteren van afgesproken processen op de vakgebieden HR, Financiën en Inkoop. Daar waar beleid niet langer het doel dient waarvoor het is gemaakt wordt ingezet op afschaffing of aanpassing ervan. Wij adviseren het bestuur over de doelmatige, doeltreffende en rechtmatige inzet van middelen en de invulling van het werkgeverschap door de gemeente. De Planning- & Controlproducten brengen wij tot stand voor college en raad.

Opdracht
Word jij enthousiast van financiële vraagstukken? Ben jij de spin in het web in een dynamisch werkveld? Hou je van afwisseling en korte lijnen? Werk je graag in een brede, generieke functie in een team met leuke collega’s? Dan zijn we op zoek naar jou!

Klaar voor een uitdaging  
Om het overzicht te behouden heb je als adviseur Financiën regelmatig overleg met je financiële collega’s en ben je voorzitter van het wekelijkse financiële overleg. Je gaat aan de slag met het adviseren van medewerkers, management en bestuurders en je coördineert de samenstelling van de Planning- & Controlproducten. Je werkt samen met de concerncontroller en bent eerste aanspreekpunt voor de portefeuillehouder Financiën en onze toezichthouder, de provincie. Door je open instelling en goede communicatieve vaardigheden kun je hierin makkelijk schakelen en behoud je het overzicht voor de hele gemeente.

Met jouw ervaring ben je op de hoogte van de actuele regelgeving en kun je complexe (financiële) vraagstukken doorgronden en erover adviseren.

Je bent scherp en kritisch en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je beschikt bovendien over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor om de hectiek van de dag een plek te geven.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare  werkervaring in de afgelopen 5 jaar als adviseur financiën binnen de gemeentelijke overheid;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een financiële richting (15 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met het zelfstandig opstellen van P&C producten (35 punten);
5. Aantoonbare werkervaring bij advisering van wethouders (25 punten);
6. Kandidaat is bereid om bij goed functioneren na 1040 uur in dienst te treden bij de gemeente Wassenaar (25 punten) 

 Competenties

  • Een sterk analytisch vermogen in combinatie met een onderzoekende, pragmatische, besluitvaardige houding;
  • Je bent omgevingsbewust en erop gericht om de kwaliteit van de financiële know-how binnen de organisatie te verbeteren;
  • Met jouw open persoonlijkheid kun je makkelijk schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • Tot slot heb je een hoge mate van politieke sensitiviteit.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

32 tot 36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.