Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 3 maanden geleden
2023-12-13

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Bij de gemeente Zoetermeer zijn wij met ongeveer 25 collega’s verantwoordelijk voor alle Wmo-aanvragen en bijbehorende werkzaamheden. In ons team heerst een leuke en gezellige sfeer. We kunnen op elkaar bouwen en hebben als gezamenlijk doel om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening en klantgerichtheid staan hoog in het vaandel.

Opdracht
Zorg jij als ervaren Allround Wmo Consulent ervoor dat onze inwoners zelfstandig kunnen blijven meedoen? Wij zoeken iemand met een oplossingsgerichte instelling die ervoor zorgt dat onze inwoners toegang krijgen tot de juiste en passende zorg. Als consulent houd je rekening met juridische, sociaal-medische, ergonomische en bouwkundige aspecten bij het selecteren van voorzieningen. Je handelt meldingen en aanvragen zorgvuldig af en vindt de beste oplossing voor jouw cliënten. Je adviseert en beslist zelfstandig en integraal, toetst indicaties van externe adviseurs en bewaakt de voortgang en kwaliteit. Samen met leveranciers en adviseurs zorg je voor de juiste voorzieningen, waaronder begeleiding.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie.)
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Wmo consulent;
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van Sociaal Juridische Dienstverlening, Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening of Bedrijfskunde;
4. Aantoonbare kennis van de WMO, WLZ, Jeugd, Participatie en aanverwante regelingen benoem waar dit is opgedaan

Gunningscriteria
5. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Wmo consulent bij een gemeentelijke instelling (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met indiceren van woningaanpassingen en hulpmiddelen (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met indiceren van vervoersvoorzieningen en Regiotaxi (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met indiceren van begeleidingscasussen en huishoudelijke ondersteuning (20 punten);
9. Maximaal uurtarief €70,- exclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon en werkverkeer (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
– Jij beschikt over goede communicatieve en redactionele vaardigheden;
– Jij vertrekt binnen wet- en regelgeving vanuit mogelijkheden en bent ook volledig up-to-date van alle ontwikkelingen binnen het vak;
– Jij kenmerkt jezelf als een echte Teamplayer.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 09 (nieuwe structuur).

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 7 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.