Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 2 maanden geleden
2024-01-14

Organisatie
Veenendaal is een mooie, actieve gemeente, centraal gelegen aan de A12, met uitstekende voorzieningen in een groene omgeving. De gemeente heeft een bruisende binnenstad met een groot en gevarieerd winkelcentrum, een innovatief ICT-centrum voor de regio en volop plannen voor de toekomst. Met de ontwikkeling van het centrumplan Brouwerspoort en diverse andere nieuwbouwlocaties zoals Veenendaal-oost, zal Veenendaal naar zo’n 70.000 inwoners groeien. Ook persoonlijke groei van onze medewerkers staat centraal in Veenendaal. De gemeente stimuleert hen om zich steeds verder te ontwikkelen. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Opdracht
In Veenendaal zijn we op zoek naar een senior beleidsmedewerker groen. Gemeente Veenendaal streeft naar een gezonde leefomgeving met zo min mogelijk hittestress en zoveel mogelijk groen om in te verblijven. Om dat voor elkaar te krijgen ga je aan de slag met het actualiseren en verbeteren van strategisch beleid op het gebied van groen, bomen en natuur. Je zorgt ervoor dat de inhoud van de omgevingsvisie en het groenbeleid goed op elkaar aansluiten. Het opstellen van groene kaarten waarop de huidige groenstructuren én de gewenste groenstructuren worden getoond is een belangrijk onderdeel van de opdracht. Verder zorg je voor verankering van ambities in de overige instrumenten die de Omgevingswet biedt: het omgevingsprogramma en het omgevingsplan, mede door het schrijven van de juiste stukken richting het college en de raad. Je komt te werken binnen het team Ruimtelijke Ordening en Bouwen, maar zal ook zeer regelmatig samenwerken met andere teams zoals team Adviseurs Openbare ruimte en Vastgoed. Het betreft een tijdelijke invulling tot en met 31 december 2024.

taken en verantwoordelijkheden

Beleid op het vlak van groen, bomen en natuur actualiseren en goed verankeren in de update van de omgevingsvisie en andere programma’s en plannen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van groen/natuur en of landschap
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Aantoonbare werkervaring met beleidsadvisering;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebeid van natuur/groen en of landschap binnen de overheid (45 punten);
4.  Aantoonbare werkervaring met beleidsadvisering op het gebied van natuur/groen en of landschap binnen een gemeentelijke instelling (35 punten);
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau binnen natuur en/of landschap (20 punten);

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet

Competenties

– Resultaatgericht;
– Doortastend;
– Omgevingsbewust;
– Politiek sensitief.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, tot 31 december 2024, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.