Job Location
Overijssel
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-03-05

Organisatie
Beleef de Gemeente Zwartewaterland
De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving.

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden.

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.

Opdracht
Samen is niet alleen. Als beleidsadviseur sociaal domein ben je volop actief in het brede werkveld. Want je doet soms meer dan in je taakomschrijving staat. En waar je ook mee bezig bent, je kunt altijd terugvallen op je collega’s. Want bij de Gemeente Zwartewaterland geven we kleur aan samenwerking.

Je bent een ware beleidsadviseur. Jij weet exact wat je moet doen. Namelijk beleid ontwikkelen, invoeren en evalueren. Alleen, jij hebt net iets meer dan dat. Je bent ook goed op de hoogte van wat er gebeurt in de Gemeente Zwartewaterland. Daar maak jij heldere adviezen van voor bestuur, wethouders en gemeenteraad. Je stelt plannen en rapportages op, die goed zijn voor onze organisatie en beter voor onze inwoner.

Dankzij jou hebben wij de uitvoering van ons sociale beleid goed op orde. Dat komt ook omdat je je dagelijks met verve bezighoudt met het intern en extern overleggen en netwerken, signalen opvangen vanuit de samenleving, landelijke wetgeving of zaken op het brede gebied van het sociaal domein.

Met al jouw kennis en inzicht, weet jij tot oplossingen te komen. Je neemt daarin niet altijd de rechte weg, soms sla je af of kies je een andere route. Je verlegt jouw grenzen zonder eroverheen te gaan. Dat doe je vooral zelfstandig. En kom je er een keer niet uit, dan zit je in een team van 8 andere beleidsadviseurs. Die ondersteunen volop, helpen mee en werken samen met je.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als beleidsadviseur binnen het sociaal domein bij een gemeentelijke organisatie ;
2. Aantoonbare werkervaring op het gebied van de WMO;
3. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging)
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als beleidsadviseur binnen het sociaal domein binnen een gemeentelijke organisatie (40 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met beleidsadvisering op het gebied van WMO (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring van het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van beleidsstukken en strategieplannen |15 punten); 
7. Aantoonbare werkervaring op het gebied van projectmanagement bij een gemeentelijke organisatie (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties
Jouw sturende vaardigheden brengen jou en ons waar we samen willen zijn. Je bent resultaatgericht en je staat met 2 benen in de samenleving. Je bent sterk in schriftelijke en mondelinge communicatie. Uiteraard ben je klantvriendelijk, betrokken en ben je een samenwerker pur sang.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties).

Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9/10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

28 tot 36 uur, 5 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Overijssel, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.