Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden

Organisatie
Uw veiligheid, Ons werk
Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen.

Opdracht
Ben jij begaan met het lot van asielzoekers, Oekraïners en statushouders en ben jij vanaf 1 januari 2023 voor zes maanden beschikbaar voor werk? Leg jij gemakkelijk contact en houd jij van ondersteunen en regelen? Lees dan even verder!

De Veiligheidsregio is op zoek naar een Bestuurlijk functionaris voor de Crisisnoodopvang- en Noodopvangorganisatie van de Veiligheidsregio Utrecht.

Werkzaamheden 

 • Ondersteunen bij organisatie bestuurlijke overleggen;
 • Opstellen annotaties bestuurlijke overleggen;
 • Schrijven van bestuurlijke mededelingen;
 • Verzorgen van de verslaglegging van bestuurlijke overleggen
 • Opstellen annotaties Veiligheidsberaad (VB);
 • Sparringpartner voor gemeenten en crisispartners;
 • Ondersteunen van het Regionaal Operationeel Team (ROT) bij de dagelijkse werkzaamheden;
 • Monitoren landelijke ontwikkelingen;
 • Monitoren en beantwoorden relevante inkomende post in mailbox.

Organisatie
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio wonen en verblijven. Dat doen wij met onze centralisten op de 112-meldkamer, onze brandweermensen en onze collega’s van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio. Wij zijn er voor de mensen in de samenleving, die rekenen op onze professionaliteit. Onze ambitie is om dat met onze partners steeds beter te doen. 

Wat bieden wij jou
Een boeiende tijdelijke functie/rol binnen de Veiligheidsregio Utrecht en een kans een belangrijke bijdrage te leveren bij de opvang van asielhouders, Oekraïners en statushouders. Op dit moment betreft het een functie voor zes maanden. De functie is per 1 januari 2023 beschikbaar.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring in een bestuurlijk sensitieve omgeving;
2. Aantoonbaar bekend met de crisisorganisatie en de daarin geldende structuur en functies (benoem dit duidelijk in het cv.);
3. Aantoonbaar op de hoogte van de ontwikkelingen in de crisis vluchtelingensituatie (benoem dit duidelijk in het cv.);
4. Je bent indien nodig ook ’s avonds en in het weekend beschikbaar;
5. Minimaal 1 referentie toegevoegd voorzien van: naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Aantoonbare werkervaring in een piketfunctie op ROT-niveau (benoem dit duidelijk in het cv) (40 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van bestuurlijke teksten en annotaties binnen de overheid (benoem dit duidelijk in het cv.) (25 punten)
8. Aantoonbare werkervaring als Sparringpartner voor gemeenten en crisispartners (20 punten);
9. Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau in de richting van Bestuurskunde, Rechten en/of Politicologie (15 punten).

Competenties

 • Bestuurlijk sensitief;
 • Samenwerken op alle niveaus;
 • Sterke schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Onder (tijds)druk kunnen werken;
 • Zelfstandigheid;
 • Accuraat;
 • Nauwkeurig. 

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, t/m 30 juni 2023, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.