Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 5 maanden geleden
2024-01-17

Bedrijfsinformatie
Gemeente Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben. Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Functieomschrijving
Ben jij een ervaren toezichthouder kom dan voor het Westlands Team Omgeving & Toezicht werken. Binnen dit team vervul je de rol van Bouwinspecteur en werk je mee aan handhavingszaken.

Wat ga je doen
Als inspecteur houd je je vooral bezig met het toezicht en de handhaving op het terrein van Bouw en Woningtoezicht, ondermijningvraagstukken, controles, handhaving en landelijke ontwikkelingen zoals arbeidsmigranten en vluchtelingen.

Je signaleert en adviseert, je verricht onderzoek naar aanleiding van meldingen, maakt rapport op en adviseert over de te nemen vervolgstappen aan de hand van wet- en regelgeving en gemeentelijk beleid. Je voert overleg binnen je team of met diverse adviserende afdelingen of instanties. Je verstrekt informatie en onderhoudt de contacten met de partners totdat je het dossier hebt afgerond of hebt overgedragen.

Functie-eisen
Jouw kracht
We zoeken een proactieve teamplayer die het als een uitdaging ziet om op een professionele manier, vanuit zijn/haar kennis, invulling te geven aan de functie/rol van inspecteur. Je hebt dus kennis op het gebied van bouwregelgeving en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving. Ben jij iemand die graag integraal werkt? Sta jij je mannetje of vrouwtje in dynamische situaties? En ga je door tot je je doel bereikt hebt en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij de persoon die wij voor ons team zoeken.

Natuurlijk ben je als inspecteur (Bouw- en Woningtoezicht) integer, zorgvuldig, zelfstandig, doel- en resultaatgericht en kun je in teamverband werken. Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk, op een klantvriendelijke wijze, goed uitdrukken.

Jij bent van nature een daadkrachtig en besluitvaardig persoon en gaat een confrontatie niet uit de weg. Je kan je besluit in heldere taal uitleggen en dit ook verantwoorden. Verder kom je met creatieve oplossingen, is samenwerken je op je lijf geschreven en kijk je breder dan je eigen werkveld. Je bent flexibiliteit en proactief en je bent bereid om net dat stapje extra te zetten.

Dit vragen we ver­­der van je
Minimaal een voltooide Hbo opleiding voor de bouwsector en je hebt kennis/ervaring in dit werkveld. Goede kennis van relevante wet- en regelgeving. Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van toezicht en handhaving. Ervaring met het opstellen van rapportages. Kennis en ervaring met RX Misson is gewenst. Goede sociale vaardigheden en om kunnen gaan met tegengestelde belangen. Verder ben je doortastend en stressbestendig, kun je goed samenwerken met collega’s binnen de organisatie en onze partners buiten.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal € 98,00 (schaal 11) inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
2. Een gevolgde opleiding op minimaal hbo bachelor opleiding op het gebied van bouwkunde;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Bouwinspecteur;

Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare werkervaring met RX Mission en Corsa, benoem waar dit is opgedaan (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van bouwinspecties, handhavingszaken en ondermijning (25 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring de afgelopen 8 jaar als bouwinspecteur binnen een gemeentelijke organisatie (30 punten);
7. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na minimaal 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (10 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het adviseren van en rapporteren aan het Bestuur (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Je bent communicatief, proactief, praktisch, verantwoordelijk en ontwikkelingsgericht.
  • In je werk ben je gericht op de klant en gericht op het halen van resultaat
  • Daarnaast werk je graag zelfstandig maar afgewisseld met het werken in teamverband

Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie [of ander aantal] kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.