Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 9 maanden geleden
2023-10-04

Organisatie
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40.

In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied. 132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn. Binnen het fysieke domein heeft team Vergunningen, Veiligheid en Inspectie een belangrijke rol bij onder meer de omgevingsvergunningen.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Opdracht
Als bouwinspecteur houd je toezicht op de naleving van regelgeving binnen het fysieke domein, zoals de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht, het Bouwbesluit, bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen (bouw). Je controleert aan de hand van verleende vergunningen en wetgeving of een bouwwerk conform de regels in uitgevoerd. De focus van het vaste team ligt op de implementatie van de Omgevingswet. De focus van deze functie ligt op het afschouwen van de oudere bouwdossiers en het bijstaan van de andere wijk/bouwinspecteurs bij het op peil brengen en houden van de nieuwe(re) werkvoorraden. Het accent van het werk ligt buiten, bij het toezicht op de nieuwbouw. Je stelt rapporten op over je bevindingen en verzorgt correspondentie met betrokken partijen.

Je hebt een MBO werk- en denkniveau en een voor de functie relevante opleiding gevolgd. Je bent zelfverzekerd. Kunt onafhankelijk denken. Je bezit overtuigingskracht en bent stressbestendig. Je hebt een representatieve persoonlijkheid die servicegericht is. Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en kunt minder goede berichten overtuigend en tactvol brengen. Je hebt kennis van bovengenoemd vakgebied en je hebt ervaring als bouwinspecteur. Uiteraard ben je in het bezit van een rijbewijs B.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde cursus Bouwbesluit 2012;
2. Een afgeronde opleiding Bouwkunde op minimaal mbo niveau;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als Bouwinspecteur bij een gemeente.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als bouwinspecteur (35 punten);
5. Een afgeronde opleiding ABW 1 (25 punten);
6. Een afgeronde opleiding Bouwkunde op minimaal hbo bachelor niveau (15 punten);
7. Kandidaat is beschikbaar per 1 november 2023 voor minimaal 32 uur per week (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Zelfverzekerd;
 • Zelfstandig;
 • Overtuigingskracht;
 • Stressbestendig;
 • Servicegericht;
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Beoordeling

Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de opdracht niet te gunnen. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr . Let op aanwezigheid op kantoor is voor minimaal 2 volle dagen een vereiste.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden in overleg met de kandidaten gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 9 oktober 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 3 oktober 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op woensdag 4 oktober 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot donderdag 5 oktober 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 tot 36 uur, MBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.