Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 10 maanden geleden
2023-09-10

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

Je gaat deel uitmaken van het centrale communicatieteam, dat met jou erbij uit 10 personen bestaat.

https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Opdracht en werkzaamheden

A. Participatie (12 uren per week)
Samen met de participatieadviseur adviseer je over inrichting van participatietrajecten binnen de gemeenten. Zowel offline als op ons digitale participatieplatform denkmee.woerden.nl.

B. Newsroom (2 uren per week)

Je draait mee in de Newsroom, waarin we het nieuws analyseren. Dat betekent dat je één keer per twee weken een omgevingsanalyse maakt en ook ingezet wordt om speerpunt/issueanalyses te maken.

C. Projecten (10 uren per week)
Je geeft communicatieadvies over de Verkiezingen, Oud & Nieuw, Sociaal akkoord Oudewater en de Woerdense Koeiemart. Bij al deze projecten neem je ook een deel van de uitvoering van de communicatiewerkzaamheden op je.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Aantoonbare werkervaring met participatietrajecten;
4. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;
5. Uurtarief maximaal €100,- exclusief BTW inclusief reiskosten woon-werkverkeer.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als communicatieadviseur (40 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met de communicatie rondom participatietrajecten (30 punten);
8. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het maken van een omgevingsanalyse (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur bij een gemeentelijke instelling (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Samenwerkend;
 • Verbindend;
 • Doel- en resultaatgericht;
 • Taalvaardig;
 • Flexibel;
 • Plannen en organiseren;
 • Zelfstandigheid.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning. Het maximale uurtarief voor deze functie is €100 per uur.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op 15 september 2023, van 9:30 tot 13:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 12 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot 7 september 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op 8 september 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot 11 september 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

20 tot 24 uur uur, 9 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.