Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 8 maanden geleden
2023-11-16

Organisatie
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen is het forum van en voor wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en daarnaast verantwoordelijk voor tien topinstituten voor wetenschappelijk onderzoek en twee instituten die de infrastructuur voor onderzoek bieden. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. In totaal werken er bij de KNAW circa 1.500 collega’s. Op het hoofdkantoor van de KNAW, het Bureau, staan we de drie Akademies en de instituten bij in de uitoefening van hun taken. Bij het Bureau (gevestigd in het Trippenhuis, hartje Amsterdam) werken 130 medewerkers. Werken bij ons betekent dat je dagelijks bijdraagt aan de wetenschap in Nederland. Jouw werk heeft impact op onze maatschappij. Wegens zwangerschapsvervanging zoekt de afdeling communicatie & informatievoorziening van de KNAW een medior tot ervaren communicatieadviseur. Je komt in een communicatieteam waarin je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en ideeën, en we verwachten dat je deze ook goed ten uitvoer kunt brengen. Dat doe je samen met je collega-communicatieadviseurs, contentmedewerkers en beleidsmedewerkers.

Opdracht
De KNAW en De Jonge Akademie brengen regelmatig adviesrapporten uit en organiseren bijeenkomsten voor het wetenschappelijk veld. Jij gaat aan de slag met in- en externe communicatie over deze bijeenkomsten, adviesrapporten, wetenschapsprijzen en wetenschapscommunicatie-projecten. Je geeft advies aan bestuursleden en collega’s, stippelt de route uit en voert de acties uit die bij jouw rol horen. Dit doe je voor de KNAW en voor de helft van je uren ook voor De Jonge Akademie. Je werkt hierbij nauw samen met de bevlogen collega’s en (bestuurs)leden van De Jonge Akademie en de KNAW. Je werkzaamheden zijn zeer divers. Van een gedegen strategisch communicatie advies, tot het benaderen van de juiste media en stakeholders, tot het aansturen van een illustrator of videomaker. Het schrijven en redigeren van teksten is een vanzelfsprekend onderdeel van je werk.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
2. Aantoonbare werkervaring met het schrijven en redigeren van bijvoorbeeld: communicatieplannen, persberichten, social media berichten en informatie (web) teksten blijkend uit het cv;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur binnen de sector overheid, universiteiten/onderzoekinstellingen of kunst en cultuur;
4. Uurtarief maximaal € 90,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en Fee Flextender.

Gunningscriteria (weging)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal  hbo niveau in de richting van communicatie (20 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider van communicatieprojecten zoals bijvoorbeeld nieuwe website, grote bijeenkomst, vernieuwing huisstijl; (40 punten);
7. Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als communicatieadviseur binnen de sector overheid, universiteiten/onderzoekinstellingen of kunst en cultuur; (40 punten).
8. Uiterlijk beschikbaar per 8 januari 2023 voor minimaal 24 uur per week (5 punten).

Competenties

  • Energiek;
  • Aanpassingsvermogen;
  • Resultaatgericht;
  • Analytisch en conceptueel vermogen;
  • Samenwerken;
  • Omgevingsbewustzijn;
  • Organisatiesensitiviteit.

 

Dit verwachten we van jou
Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers en je kunt op een journalistieke manier schrijven over uiteenlopende wetenschappelijke (beleids)onderwerpen. Je weet dit ook te vertalen naar aantrekkelijke (online) communicatiestrategieën om zoveel mogelijk impact te genereren. Je bent creatief in je aanpak en secuur in je werk. Je kunt prima zelf je weg vinden en je draagt graag bij aan wat het team nodig heeft. Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, de nodige werkervaring en je weet wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt. Ervaring bij een (wetenschappelijke) kennisinstelling is een pre.

Ben jij een ervaren communicatieadviseur met hart voor de wetenschap en wetenschappers? Weet jij jouw kennis, kunde en kwaliteit effectief in te zetten om de KNAW en De Jonge Akademie in haar communicatie te ondersteunen? Dan ben jij vast de adviseur die wij zoeken.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het gesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten.
https://www.vsnu.nl/files/documenten/CAO_VSNU_NED_201707_201912.pdf. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

32 tot 36 uur, 6 maanden, HBO, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.