Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-03-19

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. 
Ze adviseert over de profilering van het bestuur en haar beleid. 
Heeft een actief mediabeleid en doet aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. 
 
De afdeling bestaat uit (bestuurs-)communicatieadviseurs, (pers)woordvoerders, medewerkers, adviseurs voor participatie, evenementen en citymarketing. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Opdracht
Wij zijn op zoek naar een communicatieadviseur met genoeg ervaring met projectmatig werken in het fysiek domein, binnenstedelijk bouwen, bewonersparticipatie en communicatie rond gebiedsontwikkelingen.

Het gaat specifiek om het project Wijkontwikkeling Meerzicht. Meerzicht is een wijk waar ambitieuze plannen zijn om op fysiek en sociaal vlak de leefbaarheid te vergroten. Binnen de wijk lopen verschillende deelprojecten. Wij zoeken iemand die de communicatie voor deze deelprojecten verzorgt, de verbanden tussen de projecten weet te leggen, een communicatieplan kan ontwikkelen en deze ook deels zelf uit gaat voeren. Wij zoeken iemand die informatie strategisch kan verwerken, een doener die dankzij een proactieve houding en positieve energie een groep mee kan nemen. Je bent in staat om voor de juiste doelgroep de juiste communicatievorm en -boodschap te bedenken. De communicatie richt zich op bewoners, maar ook op partners in de wijk (VvE’s, corporaties).

Je adviseert over externe en interne communicatietrajecten van de (deel)projecten, coördineert ze en voert ze (grotendeels) uit. Je hebt een uitgebreide social media – en online kennis en ben je een uitstekend tekstschrijver.  Je werkt samen met de projectleider en senior communicatieadviseur van de afdeling Communicatie en jij neemt onder andere zitting in de communicatiewerkgroep.

Je adviseert over externe en interne communicatietrajecten van de projecten, coördineert ze en voert ze (grotendeels) uit. Ook heb je een uitgebreide social media – en online kennis en ben je een uitstekend tekstschrijver.  Je werkt samen met de projectleider en senior communicatieadviseur van de afdeling Communicatie en jij neemt onder andere zitting in de communicatiewerkgroep.

Je thuisbasis is de afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Aantoonbare werkervaring met communicatiewerkzaamheden in het Fysieke Domein,  zoals bijvoorbeeld participatie bij woningbouwontwikkeling.

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie (20 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met advisering op het gebied van projectcommunicatie (10 punten);
5. Aantoonbare werkervaring als tekstschrijver en social media gebruiker en kan adviseren over diverse soorten middelen / producten / uitgaven (duidelijk weergeven in het cv middels een voorbeeld/toelichting) (10 punten);
6. Heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring  in de afgelopen 8 jaar als communicatieadviseur bij de (semi) overheid (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als communicatieadviseur binnen een gemeente (20 punten);
8. Uurtarief maximaal € 80,00 inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender /exclusief BTW (10 punten).

Competenties
– Je bent enthousiast en proactief;
– Je bent communicatief sterk met een goede omgevingssensitiviteit;
– Je hebt affiniteit met het betrekken van inwoners, ondernemers en bezoekers bij de ontwikkelingen in de stad;
– Analyseren: Dringt snel tot de kern door en onderscheidt hoofdzaken en bijzaken;
– Samenwerken: Richt zich met anderen op een gemeenschappelijk doel, ook wanneer het een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is, helpt anderen en deelt de resultaten van het werk en werkt op een natuurlijke wijze samen met de diverse samenwerkingspartners;                   
– Communiceren: Uitstekende schrijfstijl en creativiteit om moeilijke boodschappen helder over te brengen naar (interne en externe) klanten en gebruikers;
– Realiteitszin: Schat de praktische haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties in qua acceptatie en toepasbaarheid;
– Plannen en structureren;
– Kwaliteitsgericht: perfecte beheersing van de Nederlandse taal;
– Planmatig en efficiënt werken: houdt goed overzicht op de eigen werkzaamheden, werkt snel en zorgvuldig.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 10.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

20 uur, 9 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.