Job Location
Groningen
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-16

Organisatie
Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.

Werken bij ons
Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega’s werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

Opdracht
Het Erfgoedprogramma van de provincie Groningen is een samenwerking tussen Rijk, provincie, aardbevingsgemeenten en provinciale uitvoeringsorganisaties. Gezamenlijk zijn wij bezig om een bijdrage te leveren aan de instandhouding, versterking en doorontwikkeling van erfgoed in het aardbevingsgebied. De provincie Groningen heeft de rol van projectmanagement in het Erfgoedprogramma.

Met een enthousiast team werken wij aan verschillende projecten rondom het erfgoed in de provincie. We hebben onderzoeken uitgevoerd en verschillende subsidieregelingen opgesteld. Je kunt bij erfgoed denken aan monumentale kerken en borgen in onze provincie, maar ook boerderijen en karakteristieke woonhuizen. Op het gebied van communicatie liggen nog veel acties open.

 • Verbeteren communicatie voor de eigenaar van erfgoed in de provincie
 • Communicatie rondom versterking, werkproces versterken erfgoedpanden borgen met aardbevingsgemeenten
 • Inventariseren van bestaande communicatiemiddelen, monitoren van eerder uitgevoerde communicatie-acties, wat is er al gedaan en gepubliceerd?
 • Afstemmen met andere communicatieadviseurs van betrokken gemeenten
 • Regie voeren op communicatieoverleg
 • Mee-ontwikkelen samenhangende communicatiestrategie voor het Erfgoedprogramma
 • Volgen relevante ontwikkelingen in de media
 • Meedenken in woordvoeringslijn na ontwikkelingen in de media

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde communicatieopleiding op minimaal hbo-niveau;
2. Minimaal 1 jaar Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als communicatiemedewerker;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde communicatieopleiding op minimaal hbo-bachelor niveau (20 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatiemedewerker (30 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van teksten (20 punten)
6. Uurtarief maximaal  60 euro exclusief BTW inclusief reiskosten-woon-werkverkeer (10 punten);
7. Aantoonbare werkervaring als communicatie medewerker binnen de overheid (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Assertief, goed in netwerken;
 • Proactief;
 • Samenwerken;
 • Invoelend, inlevend en empathisch;

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 9.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op een nader te bepalen. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot maandag 17 april 2023, 12.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 16 uur, Groningen, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.