Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 11 maanden geleden
2023-07-02

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Het projectenbureau van gemeente Zoetermeer richt zich op het professionaliseren van projectmanagement als vak. Vanuit onze afdeling werken ongeveer 70 collega’s aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Ook kun je als projectmanager worden ingezet voor een plotselinge crisis, zoals bijvoorbeeld het organiseren van vaccinatielocaties of de opvang van vluchtelingen. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag.

Opdracht
In deze functie coördineer je als een spin in het web alle zaken (casuïstiek) voor de bewoners van een aantal gemeentelijke opvanglocaties waar vluchtelingen uit de Oekraine zijn opgevangen.  Dat betekent dat je niet alleen intensief samenwerkt met de bewoners, maar ook met collegae van gemeentelijke clusters, de opvangpartners en onze kernpartners Piezo, Vluchtelingenwerk, de Binnenbaan en diverse vrijwilligersorganisaties/Stichtingen. In deze functie werk je grotendeels op locatie.

Onder je werkzaamheden vallen onder andere:
– Je bewaakt en controleert voortgang op de casuïstiek;
– Je voert overleg met een vertegenwoordiging van de gebruikers op locatie;
– Je haakt waar nodig andere disciplines aan en houdt hier het overzicht en de regie in;
– Je bent contactpersoon voor externe partijen, zoals o.a. Vluchtelingenwerk, zorgconsulenten, leefgeld;
– Je bent benaderbaar voor medewerkers op de vloer en de opgevangen mensen;
– Je hebt een signalerende functie richting de locatiemanager en facilitair vanuit het programma;
– Je ontplooit nieuwe activiteiten samen met de locatiemanager /je denkt proactief mee in gebruikerswensen;
– Je verzorgt het mutatiebeheer van de dienstverlening op locaties;
– Je communiceert met de bewoners middels app/ post. In deze functie coördineer je ook de inzet van tolken en de aanlevering van goederen (vaak ingezameld door vrijwilligers).
– Je kijkt mee met de bewoners naar de post. Je helpt de bewoners met diverse vragen inzake hun verblijf, verzekeringen, financiën, telefoonabonnementen, schooltransport
– Je ziet toe op de ordelijkheid van de locatie en het naleven van de regels.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4;
3. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met coördinatie in het werkveld vluchtelingenopvang;

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau 4 in de richting van sociale dienstverlening (10 punten)
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met casuïstiek /coördinatie in het werkveld vluchtelingenopvang (Oekraïners) (30 punten) 
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met organiseren van bijeenkomsten (duidelijk weergeven in het cv) (10 punten) 
7. De opvanglocaties zijn 24/7 open. Daarom ben je bereid om zowel in de avond, nacht als in het weekend te werken als dat nodig is. Wel is het werk voornamelijk overdag onder kantoortijd; (20 punten); 
8. Maximaal uurtarief van € 70,- per uur, inclusief reis- en verblijfkosten en fee Flextender / exclusief BTW (15 punten); (30 punten)

Competenties
– Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
– Omgevingsbewustzijn;
– Enthousiasme;
– Met creatieve oplossingen kunnen komen;
– Daadkrachtig;
– Sociaal;
– Zelfstandig;
– Stressbesteding;
– Je kan goed overzicht houden en collega’s en partners aanspreken op de gemaakte afspraken;
– Je bent dienstverlenend en proactief maar weet ook distantie te behouden ten aanzien van de vluchtelingen, je vereenzelvigt je niet met de groep of individuen binnen de groep.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 9.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

16 tot 32 uur, 8 maanden, MBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.