Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-03-16

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Bij Informatie & Automatisering zijn we continu bezig de burger zo goed mogelijk te bedienen. Met dat ultieme doel voor ogen, werken we samen met de vakafdelingen aan de beste informatievoorziening en automatisering. De ontwikkelingen in ons vakgebied gaan razendsnel en informatie is steeds meer digitaal beschikbaar. De focus ligt op innovatie en de ambities zijn groot. Het is bij ons geen kwestie van ‘systemen in de lucht houden’ maar we gaan voor de beste informatievoorziening voor de burger. We werken hierbij nauw samen met de verschillende teams binnen de afdeling. Een buitenwereld die continu in beweging is, maakt het werk op onze afdeling dagelijks dynamisch. Samen ondersteunen en verbeteren we de hele organisatie. Je wordt ingezet op deze opdracht die geïnitieerd is door de afdeling Informatie & Automatisering en werkt vanuit daar met mensen uit de gehele organisatie.

Opdracht
Hoe kunnen we in Zoetermeer data ontsluiten en gebruiken om ons beleid en ons werk te richten op het bereiken van onze doelen? In bijvoorbeeld het sociaal domein, onze bedrijfsvoering en doelen die zijn vastgelegd in de Visie2040?

Als Data Scientist focus jij je op het ontwikkelen van aan datagedreven inzicht en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In deze rol werk je niet alleen samen met collega’s binnen het gemeentelijke BI-team, maar schakel jij juist ook met collega’s op de verschillende vakafdelingen binnen de gemeente.

De inzichten die jij ophaalt vertaal jij door naar (schone) datasets waar jij als Data Scientist je expertise op kan toepassen.  Je werkt daarbij nauw samen met onze BI-ontwikkelaars, data steward en ETL-specialisten. Uiteindelijk breng je de resultaten van de analyses over door middel van duidelijke visualisaties/rapportages.

Binnen de rol van Data Scientist houd jij je bezig met diverse vraagstukken binnen de Gemeente Zoetermeer. Hoe kan de Gemeente Zoetermeer stijgen binnen de ranglijst van de Sociaal Economische Status? Of hoe kan data ingezet worden om onderhoud in de openbare ruimte te voorspellen? Al met al zorg jij ervoor dat je een steentje bijdraagt aan het verbeteren van onze stad.

Jouw taken samengevat:

–    Je ziet kansen of herkent probleemstellingen waar datascience een rol in kan spelen.
–   Je verzamelt en organiseert relevante data.
–   Je maakt modellen voor onder andere voorspellingen en kijkt naar de mogelijke inzet van machine learning.
–   Je begeleid collega’s in het verwerken van de data en helpt hen de inzichten te begrijpen.
–   Je kan duidelijk uitleggen hoe een algoritme tot stand komt en hoe deze werkt en weet dit ook over te brengen aan collega’s.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Aantoonbare werkervaring als Data Scientist binnen een gemeente;
3. Minimaal een afgeronde opleiding op wo bachelor niveau;

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde opleiding op minimaal wo master niveau in de richting van Computer Science of ICT (15 punten)
5. Aantoonbare werkervaring  in de afgelopen 4 jaar als Data Scientist voor een 100k+ gemeente (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met projecten waarin Machine Learning methodes worden toegepast (maak dit aantoonbaar met 1 projectomschrijving) (30 punten);
 7. Aantoonbare werkervaring voor gemeenten relevante maatschappelijke thema’s, zoals armoedebestrijding, leefbaarheid, duurzaamheid of beheer van de stad. (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv) (15 punten)
 8. Aantoonbare werkervaring of kennis van de volgende programmeertalen: Python, SQL, R en C++ (15 punten) 
    a. Aantoonbare werkervaring met alle programmeertalen (15punten) 
    b. Aantoonbare werkervaring met 2 programmeertalen (10 punten) 
    c. Aantoonbare werkervaring met 1programmeertaal (5 punten) 
    d. Geen aantoonbare werkervaring (0 punten).

Competenties
– Proactief;
– Analytisch vermogen;
– Communicatief vaardig;
– Verbinder;
– Samenwerken

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 10a. 

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.