Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 3 maanden geleden
2024-01-22

Organisatie
Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Opdracht
Hoe zie jij dat? Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Ben je graag een belangrijke sparringpartner voor het bestuur en de gemeentelijke organisatie op het gebied van financiën? Schakel je makkelijk tussen financiële advisering en administratie? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Wordt dan Financieel adviseur bij Gemeente Westland. Onze financieel adviseurs weten hun weg binnen de wereld van de gemeentefinanciën, vallen centraal onder Cluster Bedrijfsvoering (team Financiën Beleid en Advies), maar zijn als adviseur gekoppeld aan één of meerdere clusters.

Zomaar een werkdag
Je begint je dag met een overleg samen met de strategisch financieel adviseur en collega financiële ondersteuning. Jullie geven elkaar een update wat er afgelopen week in het cluster is gebeurd en welke prioriteiten er zijn voor deze week. Na het overleg zie je een e-mail voorbijkomen met de vraag of je een collega wilt ondersteunen met het opstellen van een adviesnota.

Tussendoor ontvang je een telefoontje van een collega met de vraag of jullie samen kunnen kijken naar de financiële dekking van een vacature die zo snel mogelijk moet worden uitgezet.

Na de lunch heb je een overleg met collega’s over de P&C-producten. Je bespreekt de status van de huidige producten en de aankomende deadlines. Daarna heb je een periodiek budgetafspraak met een manager om een financiële prognose te maken voor de komende periode. De tijd vliegt voorbij, gelukkig heb je aan het einde van de middag je agenda geblokt om aan de slag te gaan met begrotingswijzigingen. Voordat je tevreden je laptop afsluit beantwoord je nog een aantal e-mails.
Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Je bent onderdeel van een team:

  • Aantal collega’s: 35
  • Aanwezige rollen/specialismen: financieel adviseurs, P&C-advies, treasury, verbonden partijen, VIC (Verbijzonderde Interne controle) en medewerkers financiën.
  • Onderdeel van het cluster: bedrijfsvoering

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal €104,65 inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur binnen een overheidsorganisatie;
3. Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria (weging 100 punten)
4. Minimaal een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau in een financieel/economische richting (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar met gemeentefinanciën binnen de financiële afdeling van een gemeentelijke organisatie (maak dit duidelijk aantoonbaar in het cv) (30 punten);
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als financieel adviseur binnen een overheidsorganisatie (30 punten);
7. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring de afgelopen 5 jaar met complexe projecten waarin verbetervoorstellen op het gebied van financiën aantoonbaar zijn (Maak dit duidelijk aan de hand van voorbeelden in je cv) (20 punten).

Competenties
Je bent een zelfstandige en doortastende verbinder;
– Goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
– Je beschikt over een sterk analytisch vermogen;
– Je bent resultaatgericht en communicatief sterk.

Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie [of ander aantal] kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.