Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 8 maanden geleden
2023-10-04

Organisatie
Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Jouw team:

  • Directe collega’s waarmee je samenwerkt zijn werkzaam in de subteams: HR-advies,

Arbo & Verzuim, Arbeidsvoorwaarden & Rechtspositie, Recruitment & Externe inhuur, Mobiliteit & Ontwikkeling en  Projecten & Beleid.

  • Aantal collega’s in het HR team: 35
  • Onderdeel van het cluster: Bedrijfsvoering

Opdracht
Vanwege interne mobiliteit binnen het team zijn wij op zoek zijn naar een nieuwe HR adviseur.
Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Ook als het om personele aangelegenheden en ontwikkelvraagstukken gaat. Als HR-adviseur lever je, in samenwerking met je collega’s HR-adviseur, een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het organisatie brede HR-beleid en de bijbehorende HR- instrumenten. Krijg jij er energie van om sparringpartner te zijn voor onze managers voor zowel individuele casuïstiek als strategische HR onderwerpen? Word dan HR-adviseur bij Gemeente Westland. Samen met het enthousiaste team bouwen wij verder aan de professionalisering van onze HR dienstverlening.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet:
Je werkdag start met overleg in een van onze twee moderne kantoorpanden; een van je managers wil klankborden over de capaciteitsvraagstukken in zijn team. Daarna wordt je gebeld door een collega die bezig is met een besluit voor de concerndirectie en jouw input nodig heeft. Na een korte koffiebreak staat er voor de rest van de dag een kick-off bijeenkomst Strategische Personeelsplanning met alle HR-adviseurs gepland. Nog nét voor de lunch belt de recruiter je op met het nieuws dat er goede kandidaten zijn binnengekomen op de vacature van communicatieadviseur en de sollicitatiegesprekken ingepland zullen worden.

Aan het einde van de kick-off bijeenkomst heb je nog een afspraak met één van je teammanagers en de financieel adviseur om met elkaar in kaart te brengen hoe de personeelsbudgetten ervoor staan en de knelpunten aangepakt kunnen worden. Daarna kijk je nog even naar de planning van de volgende dag en ziet dat die afspraken het toelaten om thuis te werken. Tevreden klap je je laptop dicht, groet collega’s en sluit je de dag tevreden af.

Kortom, het werken als HR adviseur voor Westland betekent een veelzijdig takenpakket en een werkdag die nooit hetzelfde is!

Vereisten / knock-outcriteria
1. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
2. Uurtarief maximaal € 88,15 (schaal 10) inclusief reiskosten woon-werk, fee Flextender en excl. BTW.
3. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van P&O of HRM;
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als HR-adviseur;

Gunningscriteria (weging)
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als HR-adviseur (50 punten);
6. Afgeronde cursus HR21 (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeentelijke instelling (30 punten);
8. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (5 punten).

Competenties
– Je bent analytisch en je hebt gevoel voor cijfers;
– Je bent een stevige gesprekspartner met overtuigingskracht;
– Je hebt een proactieve, pragmatische en verbindende instelling;
– Je haalt energie uit het samenwerken in een team en om met elkaar mooie resultaten neer te zetten;
– Als HR professional versta je je vak en in het team deel je dan ook graag jouw visie over uiteenlopende HR onderwerpen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie [of ander aantal] kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.