Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 3 maanden geleden
2023-12-12

Organisatie
Je komt te werken voor een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten.

Spreekt onze werkcultuur met de kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is dan kijken we uit naar jouw reactie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Opdracht
Als Inspecteur bouwen zet jij jouw kennis en kunde in om te controleren of er gebouwd wordt zoals beschreven staat in de vergunning. Jij ziet namelijk toe op de kwaliteit en de veiligheid van de werkzaamheden en het gebruik van gebouwen en terreinen. Hierbij zoek jij graag de samenwerking op met bewoners, bedrijven en collega’s. Je denkt mee in kansen en mogelijkheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je handhavend op moet treden. 

Jouw werkervaring, professionaliteit en goede kennis van de verschillende aspecten van het bouw- en woningtoezicht maken jou een gewaardeerd gesprekspartner bij je collega’s en op de bouwplaats. Naast kwaliteitsgericht en oplossingsgericht ben je besluitvaardig en leergierig.

Als wij straks met jou in gesprek gaan wordt duidelijk dat jij ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengt. Veranderingen en vernieuwing ondersteun je, en je past je soepel aan bij een veranderende omgeving, verantwoordelijkheden en werkwijzen. Je beschikt over de humor en het relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om in de hectiek van het moment te blijven staan. 

Wat breng je mee?
Je bent een verbinder met draagvlak bij de betrokken medewerkers en management; dit maakt je ook collegiaal. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en schakelt daardoor makkelijk met interne en externe partijen. Doordat je communicatief zo vaardig bent, en door de juiste vragen durft en kunt stellen, heb je een goede oordeelsvorming, wat belangrijk is in deze functie!

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde opleiding mbo niveau 4 Bouwkunde;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Inspecteur Bouwen bij een gemeentelijke instelling;
3. Aantoonbare werkervaring in toezicht en handhaving bouw;
4. Aantoonbare kennis van het Bouwbesluit en de omgevingswet (benoem dit duidelijk in het cv); 
5. Beschikbaar per 1 februari 2024 voor 18-24 uur per week; 

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
6. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouwkunde (20 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar Inspecteur bouw binnen een gemeentelijke instelling (20 punten);
8. Kennis van de Wassenaarse omgeving (20 punten);
9. Een afgeronde cursus Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht I (25 punten);
10. Maximaal uurtarief van € 95,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon- werkverkeer en fee Flextender (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
– Je bent in staat om zelfstandig te kunnen werken;
– Je bent proactief;
– Je bent klantgericht;
– Je bent politiek bewust;
– Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
– Je bent snel en accuraat;
– Je bent communicatief vaardig;
– Je deelt kennis en ervaring met collega’s.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

18--24 uur, 5 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.