Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 2 maanden geleden
2024-01-16

Organisatie
Kaag en Braassem is een kleine organisatie in een uitgestrekt gebied, midden in het Groene Hart. De gemeente telt elf dorpskernen rondom het vele groen, mooie molens én de twee grote wateren het Braassemermeer en de Kagerplassen. Sport, verenigingsleven, bloementeelt en hart voor historie zijn enkele kenmerken van de gemeente en haar inwoners. 

Opdracht
Als Junior Casemanager Omgevingsvergunningen handel je eenvoudige vergunningaanvragen van begin tot eind af. Dankzij jouw expertise en kennis kunnen plannen aangepast en gewijzigd worden. Je adviseert, toetst en denkt mee: je hebt dus echt invloed!

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het gehele casemanagement van de vergunningverlening: van vooroverleg en initiatief tot en met het besluit op een aanvraag om een omgevingsvergunning. Je hebt al enige bouwtechnische ervaring en met jouw nieuwsgierige en proactieve houding maak je je deze werkzaamheden snel eigen.

Wat ga je doen?

 • Jij bent hét aanspreekpunt voor (aan)vragen over omgevingsvergunningen;
 • Je behandelt vergunningsaanvragen van A tot Z; inwoners, initiatiefnemers, maar ook collega’s kloppen bij jou aan voor een omgevingsvergunning, vragen en advies;
 • Jij bewaakt de termijnen van een vergunningaanvraag en voert een integrale toetsing uit op basis van onder andere het Omgevingsplan. Dit kan gaan om omgevingsvergunningen, voor bijvoorbeeld een uitbouw, een projectontwikkelaar die meerdere woningen bouwt of een kapvergunning;
 • Je bent een netwerker en stemt waar nodig af met bijvoorbeeld de brandweer en de omgevingsdienst om tot een integrale afweging te komen voor de vergunning;
 • Waar nodig schrijf je ook collegevoorstellen en adviseert de bestuurders;
 • En uiteindelijk stel jij het besluit op om de omgevingsvergunning te verlenen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten;
2. Een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van Rechten of Bouwkunde;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als bouwkundig adviseur;
4. Uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2024 voor 36 uur per week;
5. Een maximumuurtarief van €57,50 exclusief btw en eventuele fee Flextender, inclusief reiskosten woon- en werkverkeer.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Afgeronde cursus adviesvaardigheid en GPR gebouw expert (benoem dit duidelijk in het cv) (30 punten);
7. Uiterlijk beschikbaar per 22 januari 2024 voor 36 uur per week (20 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werk en of stage ervaring als bouwkundige (35 punten);
9. Aantoonbare kennis en ervaring met GPR en MPG (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Leergierig;
 • Stressbestendig;
 • Communicatief vaardig;
 • Proactief;
 • Teamspeler;
 • Oplossingsgericht

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de opdracht niet te gunnen. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Fee Flextender
brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: ma – di – wo – do – vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 18 januari 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 17 januari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 15 januari 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 16 januari 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot woensdag 17 januari 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.