Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-03-13

Organisatie
Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken in de OV-keten in de Amsterdamse regio. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van mobiliteit, de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Opdracht
Wat ga je doen?
 
Als kostendeskundige ben je verantwoordelijk voor het toetsen en financieel en technisch beoordelen van kostenramingen en adviseren en inbreng leveren op het gebied van bouwwijze, risicoanalyses, aanbestedingsstrategie en contractvormen. Je oordeel en advies in elke fase van een project vormt belangrijke bouwsteen voor het advies aan ons bestuur om een financiële bijdrage aan regionale projecten en studies te kunnen bepalen, waarbij het beleid, het belang en de meerwaarde van het project voor de Vervoerregio bepalend zijn.

Daarbij gaat het specifiek om kleinere maatregelen en projecten op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. Voor dergelijke opgaven ben je verantwoordelijk en bewaak je de eenduidige werkwijze in de diverse projecten en bewaak je dat onderbouwingen voldoen aan de geldende kaders en regelingen van de Vervoerregio. Daarnaast is er ruimte om betrokken te worden bij complexere en integrale projecten en werk je samen met ervaren kostendeskundigen: een fantastische kans om ervaring op te doen en te groeien in een dergelijke functie.

Je hebt contact met projectleiders, projectbegeleiders en specialisten van de opdracht gevende partij (gemeenten, provincie Noord Holland of ‘eigen’ projecten binnen de VRA). 

Wat breng je mee? 
Om succesvol je werk te kunnen doen heb je een civieltechnische of bouwkundige opleiding op HBO niveau afgerond of een MBO-opleiding met enige ervaring met soortgelijke werkzaamheden.

Daarbij heb je:

 • kennis van RAW-bestekken en SSK-ramingen;
 • kennis van bouwprocessen;
 • ervaring met het lezen van bouwtekeningen;
 • affiniteit met een politiek/bestuurlijke omgeving;
 • capaciteit om zelfstandig en projectmatig te werken;
 • oog voor vormgeving en presentatie van documenten en informatie;
 • een praktische, flexibele werkhouding en goede contactuele eigenschappen.
 • ervaring met geïntegreerde contracten is een pré (D&C, E&C etc.)

Omdat je de tekeningen en kostenramingen van projecten beoordeelt beschik je over sterk analytisch vermogen en oordeelsvorming. Ook ben je in staat om je gesprekspartner van jouw oordeel te overtuigen. Je toont eigenaarschap en neemt verantwoordelijkheid.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring in de advisering tijdens alle fases van een project over kostenbeheersing;
3. Aantoonbare kennis- en werkervaring met het lezen van bouwtekeningen;
4. Aantoonbare werkervaring met projectmatig werken;
5. Aantoonbare kennis van RAW-bestekken en SSK-ramingen (benoem dit duidelijk in het cv).

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
6. Aantoonbare werkervaring met het toetsen en financieel én technisch beoordelen van kostenramingen (benoem dit duidelijk in het cv (20);
7. Aantoonbare werkervaring met het adviseren en inbreng leveren op het gebied van bouwwijze, risicoanalyses, aanbestedingsstrategie en contractvormen (20);
8. Aantoonbare werkervaring als kostendeskundige op het gebied van infrastructuur bij een publieke organisatie (benoem dit duidelijk in het cv) (40);
9. Aantoonbare werkervaring met geïntegreerde contracten (Design & Construct contracten en Engineering & Construct contracten) gedurende de opleiding en eventuele stage of opdracht (benoem dit duidelijk in het cv) (10punten).
10. Een maximum uurtarief van € 80,- exclusief btw, inclusief reiskosten woon-werkverkeer (10 punten)

Competenties

 • Oog voor vormgeving en presentatie van documenten en informatie;
 • Praktische, flexibele werkhouding;
 • Goede contactuele eigenschappen;
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel.

Functieschaal
Schaal 10.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

PlanningI
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 16 maart 2023 tussen 12.30 uur en 15.00 uur of dinsdag 21 maart 2023 tussen 11.00 uur en 13.00 uur bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot dinsdag 14 maart 2023 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 tot 36 uur, HBO, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.