Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-01-24

Organisatie
Zó werkt het in De Bilt
Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen onze gemeente vormen. We weten dat we elkaar nodig hebben om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Om het voor de 42.000 mensen nog fijner te maken om hier te wonen, te werken en te recreëren. Mensenwerk dus. 
Onze ongeveer 240 medewerkers laten zich elke dag weer inspireren door de wensen en ontwikkelingen in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen. Mensen, middelen en technieken slim aan elkaar knopen: dat is onze kracht. Door meer en betere samenwerking binnen de organisatie en met externe partners: dat is de werkelijke innovatie in onze manier van werken. 
Meer informatie vindt u op de pagina Onze organisatie.
Het betreft tijdelijke werkzaamheden bij het team Gemeentewinkel. Het team bestaat uit 8 medewerkers die zich bezig houden met de frontoffice- en backofficewerkzaamheden van het team.

Opdracht
Als medewerker frontoffice gemeentewinkel ben je lid van het team Gemeentewinkel.
Je primaire rol is het in behandeling nemen van aanvragen van burgers. Dit doe je aan één van de balies. Daarnaast kan het voorkomen dat je ook werkzaamheden verricht in de backoffice op het gebied van verhuizingen en andere voorkomende werkzaamheden.

In jouw takenpakket valt de intake en afhandeling van producten en diensten op het vakgebied burgerzaken (grotendeels via balie). Hierbij handel je met inachtneming van wet- en regelgeving en gemeentelijk beleid. Wat ook bij de vaste taken bij deze functie hoort is het verrichten van adresonderzoeken, het verstrekken van inlichtingen met betrekking tot de burgerlijke stand en de BRP en het verwerken van mutaties (verhuizingen, naamgebruik, ed) in de BRP.

Als het nodig is, zul jij ook meewerken en meedenken bij het opstellen van (nieuwe) procedures.
Iedereen in het team draagt een steentje bij en is flexibel in het opvangen van de pieken en dalen die horen bij dit werk. Je bent ook bereid om mee te draaien bij de dinsdagavondopenstelling. We zoeken een gastvrije, positieve en oplossingsgerichte collega met een gezonde dosis pit, die graag meedenkt over het verbeteren van het klantcontact naar onze inwoners. Uiteraard ben je beleefd en geduldig en kan je omgaan met moeilijke gesprekken en verbale agressie. Ervaring in het werken bij een gemeente is een pré.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde mbo opleiding op gebied van Burgerzaken;
2. Minimaal 3 jaar werkervaring binnen een middelgrote gemeente op een afdeling Burgerzaken;
3. Beschikbaar op dinsdagavond wanneer avondopenstelling aan de orde is;

Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare kennis en ervaring met gemeentelijke (werk)processen (35 punten).
5. Aantoonbare ervaring met dienstverlengingskanalen receptie / balie, telefonie en e-mail verwerking (35 punten).
6. Aantoonbare werkervaring met applicaties Key2Burgerzaken, Portaal Burgerzaken en Zaaksysteem (15 punten).
7. Aantoonbare werkervaring op het gebied van Burgerzaken bij een gemeentelijk organisatie (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Je bent een èchte teamplayer;
  • Je hebt een hands-on mentaliteit; 
  • Je bent klantgericht, communicatief sterk, zorgvuldig, flexibel, accuraat, stressbestendig en dienstverlenend ingesteld;
  • Je komt, door jouw wijze van vraagstelling, snel tot de kern van de vraag (de vraag achter de vraag).

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties).

Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 7. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

2 maanden, 32 uur uur, MBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.