Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 3 maanden geleden
2023-12-12

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Opdracht
Als Medewerker Helpdesk ICT ben je het eerste aanspreekpunt voor onze interne gebruikers met betrekking tot ICT-gerelateerde vragen en problemen. Je biedt ondersteuning bij het oplossen van technische issues, geeft advies over het gebruik van applicaties en draagt bij aan een vlotte afhandeling van gebruikersmeldingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitleveren van laptops en smartphones aan medewerkers volgens de geldende procedures. Het werk voer je voor 80% uit op kantoor.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als medewerker Helpdesk;
2. Afgeronde ICT opleiding op minimaal MBO niveau 4;
3. Aantoonbare werkervaring met Topdesk en Microsof 365 in de afgelopen 3 jaar;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare werkervaring met AD en Windows 10 (benoem dit duidelijk in het cv) (15 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met Ivanti/Intune (10 punten);
6. Aantoonbare werkervaring op het gebied van ITIL (benoem dit duidelijk in het cv) (10 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het beheer én de uitgifte van smartphones en laptops (benoem dit duidelijk in het cv) (20 punten);
8. Uiterlijk beschikbaar per 15 januari 2024 voor 24-32 uur per week (15 punten);
9. Aantoonbare werkervaring als medewerker Helpdesk (30 punten)
a. Tot 3 jaar werkervaring (0 punten);
b. 3 tot 4 jaar werkervaring (10 punten);
c. 4 tot 5 jaar werkervaring (20 punten);
d. Meer dan 5 jaar werkervaring (30 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Goede communicatieve vaardigheden en klantgerichte instelling;
– Stressbestendigheid en flexibiliteit in een dynamische werkomgeving.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 8. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 - 32 uur, 3 maanden, MBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.