Job Location
Groningen
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-02-21

Organisatie
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Het SNN stimuleert, faciliteert en verbindt ambities gericht op de ontwikkeling van Noord-Nederland.

De belangenbehartigers werken in opdracht van de noordelijke samenwerking, dit zijn de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en de gemeenten Leeuwarden, Groningen, Emmen, Assen en Súdwest-Fryslân.

Wij denken vanuit kracht en werken vanuit de noordelijke opgaven. Samen werken we aan een steeds sterker en mooier Noord-Nederland. Een sterk Noord-Nederland zorgt voor kansen voor Nederland en Europa!

Team Public Affairs Sterk Noord-Nederland
Noord-Nederland heeft Europa en Nederland heel veel te bieden. Noord-Nederland heeft oplossingen en ambities voor internationale vraagstukken. Die ambities ga jij helpen realiseren door effectieve beïnvloeding. Dit doe je door snel en handig in te spelen op relevante veranderingen in de publieke opinie en de Tweede Kamer en hierover Noord-Nederland strategisch te adviseren.

De belangenbehartiging is vormgegeven door een team wat werkzaam is op nationaal en Europees niveau onder de positionering Sterk Noord-Nederland en wat zich richt op public affairs in de brede zin. Naast lobbyisten in Den Haag en Brussel bestaat het team uit communicatieadviseurs en de bestuurssecretaris noordelijke samenwerking.

Opdracht
In verband met het vertrek een adviseur Public Affairs in Den Haag zoeken wij van 1 maart 2023 tot 1 mei 2023 een (medior/senior) adviseur Public Affairs (0,8 FTE) voor werkzaamheden in Den Haag in opdracht van de noordelijke samenwerking op de dossiers circulaire economie, landbouw en bereikbaarheid en mobiliteit. De beïnvloeding richt zich op de Tweede Kamer, hierbij wordt samenwerking gezocht met andere regio’s en belangenbehartiging van kennisinstellingen en bedrijfsleven op regionaal en nationaal niveau. De collega’s in Brussel en Den Haag werken op de dossiers integraal samen.

Vereisten / knock-outcriteria (vertegenwoordigd in de kandidaat en/of het uitzendende kantoor)
1. Inzicht in en transparantie over eventuele concurrerende opdrachten en opdrachtgevers;
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Aantoonbare contacten bij de Tweede Kamer;
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur public affairs;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Aantoonbare werkervaring met politieke besluitvormingsprocessen op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau. (30 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van lobby technieken en strategieën (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met minimaal 1 van de thema’s (circulaire economie, landbouw en bereikbaarheid en mobiliteit – laatste is een pre) (15 punten);
8. Aantoonbare affiniteit met de ambities van Noord-Nederland (15 punten);
9. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als belangenbehartiger (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u/de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • Gestructureerd
  • Initiatiefrijk
  • Groot verbindend vermogen
  • Hands-on
  • Teamspeler

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 10-13.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
Een professional of een combinatie van twee professionals. Bijvoorbeeld een junior/medior adviseur Public Affairs in combinatie met de senior-adviseur Public Affairs.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do (– Vr)

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 23 februari 2023 tussen 13.00 en 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 22 februari 18.00 uur bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
  • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
  • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot 22 februari 2023, 12.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

32 uur, Groningen, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, tot 1 mei 2023, Uren per week, WO

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.