Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-12

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Opdracht
Ben jij een meewerkend specialist werving & selectie? En steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als meewerkend specialist werving & selectie ben je betrokken bij het gehele werving & selectieproces. Dit kan gaan om het schrijven van een vacaturetekst, maar ook om het administratieve gedeelte, zoals het uitnodigen of afwijzen van kandidaten. Daarnaast heb je ervaring met processen rondom in-, door- en uitstroom en denk je graag mee in de verbetering hiervan. Jij springt bij waar en wanneer het nodig is, en daar krijg je energie van.

Wat ga je doen?

 • Het coördineren en het organiseren van het hele inhuurproces, denk hierbij aan:
  • Intake inhuurvraagstuk en opstarten proces met externe partner inhuur
  • Schrijven vacatureteksten
  • 1e voorselectie kandidaten
  • Het organiseren en bijwonen van sollicitatiegesprekken
  • Het regelen van de indiensttreding
  • Waar mogelijk een bijdrage leveren aan de optimalisatie van het inhuurproces.
 • Bijdragen aan de uitvoering binnen het reguliere werving & selectie proces:
  • Het afstemmen van de workload met de collega’s van P&O/ werving & selectie en bijspringen waar nodig.
  • Vacatures uitzetten (wervingskanalen, vacatures publiceren), 1e voorselectie, het plannen van sollicitatiegesprekken en het uitnodigen van kandidaten, contact met kandidaten (vraagbaak, afwijzen etc.).
  • Waar mogelijk een bijdrage leveren aan de optimalisatie van het werving & selectieproces.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria (weging)
2. Aantoonbare werkervaring als meewerkend specialist werving & selectie binnen de (gemeentelijke) overheid (30 punten);
3. Aantoonbare werkervaring met het programma Visma Raet, Youforce en/of EasyCruit (benoem dit duidelijk in het cv.) (10 punten);
4. Aantoonbare werkervaring met het optimaliseren én digitaliseren van processen (benoem tenminste 2 voorbeelden op een aparte pagina in het cv.) (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met de uitvoerende werkzaamheden binnen het werving- en selectie proces zoals in bovenstaande opdrachtomschrijving vermeld (benoem dit duidelijk in het cv.) (30 punten);
6. Een maximum uurtarief van €80,- exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer en fee Flextender (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Verbinder;
 • Collegiaal;
 • Je maakt taken en processen snel eigen;
 • Dienstverlenend;
 • Klantgericht;
 • Hands on mentaliteit: jij springt bij waar nodig en ziet wat er moet gebeuren;
 • Schakelen tussen diverse taken gaat jou gemakkelijk af.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

 • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
 • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 - 28 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, t/m 31 december 2023, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.