Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-05-11

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Als je bij ons komt werken, ben je onderdeel van de afdeling Stadsbeheer, in het ambitieuze team Ontwerp&Realisatie. Team O&R is betrouwbaar in het nakomen van afspraken en is “gewoon” goed in het leveren van ingenieursdiensten voor onze interne opdrachtgevers. Wij staan voor het maatschappelijk belang om samen met betrokken partijen een hoogwaardige en toekomstbestendige leefomgeving te creëren in Zoetermeer.

Opdracht
De ontwerper / tekenaar openbare ruimte gaat werken aan de ruimtelijke en binnenstedelijke ontwerpen voor ontwikkelings- en herinrichtingsprojecten . Binnen team Ontwerp & Realisatie werkt de ontwerper / tekenaar actief samen met de senior ontwerper. Voor de verdere detailuitwerking voor ontwikkelingsprojecten kan de ontwerper / tekenaar bijdragen aan inrichtingsplannen. Voor herinrichtingsprojecten bestaande openbare ruimte is de ontwerper / tekenaar medeverantwoordelijk voor de SO, VO en DO producten, ervaring met het maken van presentatietekeningen -en animaties is een pré. De ontwerper / tekenaar denkt na over hoe hij / zij de huidige maatschappelijke opgaven zoals duurzaamheid, klimaatadaptie en circulariteit in de projecten en ontwerpen kan opnemen en uitdragen. Je kunt deze werkzaamheden goed uitvoeren als je de hbo-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting met de specialisatie Strategisch & Ruimtelijk ontwerp hebt afgerond.

De ontwerper / tekenaar is proactief als het gaat om afstemming met assetbeheerders (o.a. via toetsproces SB) en andere belanghebbenden om te komen tot gedragen ontwerpen en ontwerp gerelateerde producten in de voorbereiding van een project. De ontwerper / tekenaar zorgt voor digitalisering van plannen en tekeningen (bijvoorbeeld 3D) en het toegankelijk en actueel houden van de informatie door het verwerken van mutaties. De ontwerper / tekenaar ondersteunt op ontwerp- en tekengebied binnen de projectteams ten behoeve van een toekomstbestendige en duurzame openbare ruimte van Zoetermeer.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Tuin- en Landschapsinrichting met de specialisatie Strategisch & Ruimtelijk ontwerp;

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
3. Een afgeronde cursus of opleiding inrichting openbare ruimte (35 punten);
4. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met AutoCad (40 punten); 
5. Aantoonbare werkervaring met Beplantings- en groen(25 punten).

Competenties
Om de rol van ontwerper / tekenaar openbare ruimte goed te kunnen vervullen hanteer je een pragmatische aanpak en ga je procesmatig en gestructureerd te werk. Je neemt initiatief, zoekt actief samenwerkingspartners op en stelt je hierin daadkrachtig op. Samen met je collega’s streef je naar een optimaal werkresultaat. Je bent communicatief vaardig en presenteert makkelijk.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 8.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.