Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 11 maanden geleden
2023-07-02

Deze opdracht wordt parallel met de opdracht van teamcoach uit gezet. Deze personen zullen intensief samen werken. De inhoud van de opdracht kunt u hier terug vinden. Mocht u als duo reageren laat dit dan weten in de notities/cv.

Teamcoach: https://www.flextender.nl/opdracht/?aanvraagnr=12842&resultatenlijst=JC13

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Opdracht
De span of control van de drie teammanagers van het Sociaal Domein (SD) is structureel te groot. Zij sturen bij elkaar ongeveer 110 personen aan. Weliswaar is tijdelijk een extra manager aangesteld, maar desalniettemin blijven een aantal belangrijke zaken liggen. We hebben er daarom voor gekozen om een aantal zaken op te pakken middels een tijdelijke opdracht. Het gaat om het volgende:

 1. Opdracht tot portfoliomanagement werkzaamheden SD Strategie & Beleid (inventariseren, duiden en richten): breng in beeld wat de basistaken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van alle beleidsadviseurs in dit team (tijdelijk opgedeeld in twee teams) zijn, en doe een voorstel voor een logische verdeling van werkzaamheden (takenpakketten en functies) en de daarvoor benodigde uren.
 2. Opdracht om helder en eenduidig te beschrijven wat de coördinatiefunctie (momenteel is het officieel nog een rol en nog geen functie) binnen alle teams SD inhoudt: doe een voorstel voor een functieomschrijving, de daarvoor benodigde capaciteit en inschaling voor deze functies binnen het SD. Het gaat om 9 personen. NB per team kunnen er andere accenten in de functie zitten.
 3. Inhuren teamcoach voor het Sociaal Team, Jeugd & Gezin/SD bedrijfsbureau en mogelijk ook voor Strategie en Beleid SD (verder ontwikkelen teamvolwassenheid): coach de teams o.a. in samenwerken, communiceren, teamontwikkeling. Voor de uitvoering is het ook belangrijk dat casuïstiek en intervisie structureel worden ingericht en goed worden gebruikt door de collega’s.

We zoeken voor deze opdracht twee personen: een portfoliomanager en een teamcoach. Omdat het essentieel is dat de samenwerking tussen deze twee personen goed en soepel verloopt, zetten we deze nu in één opdracht uit.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als Portfoliomanager
3. Aantoonbare werkervaring met beleidsvoering in het sociaal domein van een gemeente
4. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Portfoliomanager (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met projecten waarin de taken en werkzaamheden binnen een team worden verdeeld (noem hiervan een concreet voorbeeld in het cv) (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met een vergelijkbaar project waarin wordt samengewerkt met een teamcoach (noem hiervan een duidelijk voorbeeld in het cv) (30 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Jij bent evenwichtig en ontspannen en beschikt over zelfkennis en reflectie. Hierdoor handel jij vanuit authenticiteit en durf je te werken vanuit vertrouwen. Hierbij houd je oog voor de kaders die gesteld moeten worden en ga je het benoemen van pijnpunten en het komen tot een advies niet uit de weg. Jij bent een sterke verbinder en werkt vanuit empathie, zonder zakelijkheid te verliezen. Dit komt doordat jij de juiste balans op het juiste moment weet te vinden; zakelijk versus loyaal, resultaat versus de mens, maar altijd doelgericht, proactief en vooruit. Kortom, oog voor de situatie maar koersvast op de inhoud die het team heeft bepaald! Doordat jij analytisch en procesmatig sterk bent, breng jij overzicht, rust en structuur. Daarnaast ben jij daadkrachtig en breng jij humor en relativeringsvermogen mee.

Kortom:

 • Zelfstandig;
 • Analytische blik;
 • Snel tot de kern van een probleem kunnen komen;
 • Hands on mentaliteit;
 • Goede contactuele eigenschappen en communicatief sterk in doorvragen;
 • Beweging kunnen krijgen in teams/professionals;
 • Taken en verantwoordelijkheden kunnen omzetten naar competenties.

Functieschaal
Deze functie is tijdelijk en daarom niet ingedeeld in een bepaalde functieschaal. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1. U kunt zich samen met een teamcoach aanmelden. Deze zal zich dan wel apart moeten registeren op de vacature van teamcoach.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 6 juli 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 5 juli 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot woensdag 28 juni 2023, 09:00. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op woensdag 28 juni 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 3 juli  2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.