Job Location
Gelderland
Posted Date Geplaatst 4 weken geleden
2024-02-07

Organisatie 
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.  

Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek. Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.  

Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional. 

Opdracht 
Ben jij op zoek naar een veelzijdige en uitdagende rol als projectleider Ontwikkeling van een bedrijventerrein binnen een dynamische omgeving? Als Projectleider Ontwikkeling bij de gemeente Nijkerk zul je je bezighouden met de complexe gebiedsontwikkeling van een bedrijventerrein. Je werkt zelfstandig aan uitwerking van het bedrijventerrein in afstemming met in- en externe partijen in lokaal en regionaal verband. Het is jouw kans om de economisch strategische doelstelling van Nijkerk te vertalen naar een concrete gebiedsuitwerking welke voor kaderstelling in de gemeenteraad wordt voorgelegd. Je weet draagvlak te creëren bij de stakeholders en vervult een sleutelrol in de besluitvorming. Je komt te werken in een ambitieus team dat waarde hecht aan samenwerking en transparantie, met volop ruimte voor eigen inbreng. 

Wat ga je doen? 

 • Je leidt de gebiedsontwikkeling van een bedrijventerrein van een vlek op de kaart naar een gebiedsvisie; 
 • Je werkt zelfstandig aan de uitwerking van de gebiedsvisie met alle betrokken partijen wat leidt tot de kaderstelling in de gemeenteraad van Nijkerk; 
 • Je hebt ervaring in het uitwerken van gebiedsvisies en opstellen kadernotities in de gemeentelijke context; 
 • Je bent in staat de strategische doelstellingen van het project te vertalen in projectdoelstellingen;  
 • Je bent verantwoordelijk voor het politiek/bestuurlijk verankeren van het project binnen de gemeente; 
 • Je werkt integraal samen met betrokken partijen en creëert draagvlak voor het project bij alle interne en externe stakeholders; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het participatietraject; 
 • Je houdt je bezig met het projectmanagement en de inhoudelijke aansturing van de betrokken projectleden binnen jouw projecten en het onderhouden van contacten met samenwerkende partijen; 

Vereisten / knock-outcriteria  
1. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht 
gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019); 
2. Uurtarief maximaal € 120,- exclusief BTW, inclusief fee Flextender en reiskosten woon- werkverkeer; 
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau op het gebied van techniek of projectmanagement; 
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van projectleiding/ gebiedsontwikkelingen in opdracht van een gemeentelijke organisatie;
 
Gunningscriteria te beoordelen door Flextender 
5. Beschikbaar per 1 maart 2024 voor minimaal 16 tot maximum 24 uur per week (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling van bedrijventerreinen (lichtt dit toe aan de hand van minimaal 1 voorbeeld) (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met bestuurlijke processen binnen een gemeente (25 punten);
8. Een afgeronde WO bachelor opleiding op het gebied van techniek of projectmanagement (15 punten);
9. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van projectleiding/ gebiedsontwikkelingen in opdracht van een gemeentelijke organisatie (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.  

Competenties 

 • Teamplayer;
 • Overtuigend;
 • Zelfstandig;
 • Resultaatgericht; 
 • Onderhandelen;
 • Bestuurlijk sensitief.

Beoordeling  
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen 
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld. 

Stap 2: Selectie tien (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd 
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”. 

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling. 

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek 
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria. 

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten. 
 1. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties. 

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek. 

Stap 4: Selectiegesprek 
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald. 

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren. 

Functieschaal 
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning. 

Fee Flextender 
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.   

Benodigd aantal professionals 
1.

CV-eisen 
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. 

Werkdagen 
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr  
Is hybride werken mogelijk:  ja 

Planning 
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 16 februari 2024 van 9.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 12 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag. 

Overige informatie 

 • De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Uitzend/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M. 
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).  
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019). 

Meer informatie 
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 5 februari 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 6 februari 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777. 

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot donderdag 8 februari 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.  

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 16 tot 24 uur, Gelderland, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.