Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-30

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Bij het projectenbureau van de gemeente Zoetermeer werken ongeveer 70 collega’s aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Het projectenbureau richt zich op het professionaliseren van projectmanagement als vak. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag.  Hiervoor investeren wij graag in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Opdracht
Zoetermeer is in 60 jaar tijd gegroeid van een hecht dorp met een paar duizend inwoners naar een stad van meer dan 125.000 inwoners. Een stad waarin de voordelen van het stadse leven zijn gecombineerd met de voordelen van buiten wonen. Een stad die nog lang niet uitontwikkeld is. We staan voor een organische groei naar een stad die een nieuwe balans vindt in kwaliteit, woonaantrekkelijkheid en sociaaleconomische kracht.

Als projectmanager in Zoetermeer houd jij je bezig met projecten die bijdragen leveren aan deze kwalitatieve groei van de stad. Specifiek zoeken we een projectmanager die goed is in het leiden van vastgoedprojecten; renovatie, verduurzaming of nieuwbouw van gemeentelijk vastgoed. Bijvoorbeeld schoolgebouwen, kantoren, musea, bibliotheken, sportcomplexen en zwembaden. Op jaarbasis maken zo’n 700 maatschappelijke organisaties, instellingen en verenigingen gebruik van het vastgoed.

Je stuurt projecten aan met aandacht voor de planologische, bouwtechnische, financiële, wettelijke, logistieke en verkeerstechnische aspecten. Door je senioriteit, jouw uitstekende sociale vaardigheden, open houding en zelfvertrouwen kun je prima omgaan met uiteenlopende partijen. Denk aan bestuurders, collega’s, inwoners, ondernemers, verenigingen, schoolbesturen en instellingen. Je bent een kei in het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk. Zoetermeer hecht veel waarde aan het ontwikkelen en realiseren van projecten in de stad in samenwerking met burgers en ondernemers. Daarom zorg jij ervoor dat de verschillende stakeholders zich gehoord voelen en weet je eventuele tegenstellingen te overbruggen. Je bent je bewust van de verschillende belangen en verhoudingen en met jouw goede communicatieve vaardigheden en heldere schrijfstijl raak jij de juiste toon. Je stuurt op hoofdlijnen en houdt de processen goed in de gaten.

Als vertegenwoordiger van de gemeente naar externe stakeholders ben je je bewust van maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de lokale overheid en de verwachtingen van inwoners, ondernemers en instellingen. Aangestuurd door een manager die je vrijheid en vertrouwen geeft, bouw je samen met je collega’s mee aan de verdere ontwikkeling van Zoetermeer.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectmanager op het gebied van vastgoed projecten.

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau, bijvoorbeeld  in de richting van Vastgoed, Bestuurskunde of Ruimtelijke Ontwikkeling (10 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met het ontwikkelen en realiseren van vastgoedprojecten (25 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie (50 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met participatietrajecten (15 punten).

Competenties
– Communicatief sterk;
– Verbindend;
– Kennis van en ervaring met projectmanagement methodieken;
– Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 12.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.