Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 maand geleden
2024-02-05

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.

Opdracht
Grijp je kans om recruitment binnen onze gemeente verder op te tuigen. Heb jij de expertise in huis om een stevig recruitmentbeleid te ontwikkelen? En ben je daarnaast ook goed in het bedenken van wervingscampagnes waarmee we (schaarse) vacatures succesvol invullen? Dan is dit een interessante opdracht voor je. Help ons een mooie stap vooruit. Jouw kennis en creativiteit is van harte welkom! 

Met jouw specialisme draag je bij aan een professionaliseringsslag in recruitment (werving & selectie). Je gaat bouwen aan een stevig fundament: een recruitment/arbeidsmarktbeleid/ strategie waarmee we onszelf strategisch positioneren en onderscheiden t.o.v. de concurrentie. Je geeft richting, advies, stelt heldere (meetbare) doelstellingen op en maakt een overzichtelijk (jaar)plan. Verder kun je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Het beschrijven van een effectief intern werving & selectieproces voor het management en medewerkers (wie doet wat, regels (bijv. Sollicitatiecode en Wet gelijke kansen), gemeenschappelijke uitgangspunten/ waarden/ afspraken);
  • Toolkit werving & selectie (hulpmiddelen waarmee management en medewerkers worden gefaciliteerd, bijv. in gespreksvoering en het contact met kandidaten;
  • Budgetoptimalisatie: effectief benutten van het W&S budget;
  • Werkgeversimago: online zichtbaarheid, foto/ video, LinkedIn-pagina, verbeteren werken-bij-pagina;
  • Je draagt bij aan de beleidsontwikkeling op bovenstaande onderwerpen.

Een dagelijks, belangrijk onderdeel van je opdracht is het succesvol invullen van (schaarse) vacatures. Jij bedenkt wervingscampagnes, schrijft (samen met de afdeling) doelgroepgerichte vacatureteksten en zet de juiste wervingskanalen in om de doelgroep te bereiken.

Wanneer vacatures via de eigen werving niet worden ingevuld, zetten we een werving & selectiebureau in. Het coördineren van- en adviseren over- de inzet van werving & selectiebureaus pak jij ook op (benaderen bureaus, opvragen en beoordelen offerte, begeleiden proces met de afdeling, intake- en voortgangsgesprekken).  

Wij werken met het ATS systeem van Visma Raet, EasyCruit. Dit is recent geoptimaliseerd waardoor afdelingen zelf kandidaten kunnen bekijken, beoordelen, uitnodigen en afwijzen wanneer het hen uitkomt. Hier heb jij dan ook geen omkijken naar. 

Team P&O
Het team P&O (16 FTE) is onderdeel van de afdeling Organisatie, Personeel en Financiën (OPF). P&O kent verschillende rollen en specialismen om de organisatie goed van dienst te kunnen zijn. Wij dragen bij aan het worden en blijven van een goede werkgever. Dit ligt in het verlengde van de Nieuwegeinse organisatiefilosofie ”Wij dragen bij aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen.”

Vier P&O-adviseurs adviseren de afdelingen bij uiteenlopende vraagstukken op tactisch- en strategisch niveau. Daarnaast zijn er adviseurs met een specifiek aandachtsgebied, zoals: verzuim, ARBO, organisatieontwikkeling, recruitment, rechtspositie en loopbaanontwikkeling. Twee P&O medewerkers ondersteunen de organisatie (lijn en medewerkers) en dragen bij aan procesverbetering. De personeels- en salarisadministratie maakt ook onderdeel uit van het team P&O.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau in de richting van HRM, Recruitment of Communicatie;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Recruiter of Arbeidsmarktspecialist(benoem dit duidelijk in het cv);
3. Een maximum uurtarief van €90,- exclusief btw, inclusief reiskosten en Fee Flextender.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4.  Aantoonbare werkervaring met het schrijven van doelgroepgerichte, eigentijdse vacatureteksten (benoem dit duidelijk in het cv) (40 punten);
5. Aantoonbare kennis van en werkervaring met relevante sociale media en effectieve wervingskanalen om de doelgroep te bereiken (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met procesoptimalisatie (10 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met ATS systeem (benoem duidelijk in het cv) (30 punten) .

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
We zoeken een energieke, creatieve Arbeidsmarktspecialist. Iemand die écht verder kan bouwen aan recruitment binnen Nieuwegein. Je staat stevig in je schoenen als het over de ontwikkeling van beleid gaat. Jij weet van aanpakken en adviseren. Je toont initiatief, creativiteit en neemt je verantwoordelijkheid. In je advisering richting afdelingen ben je professioneel en deskundig. Je werkt accuraat, kunt goed plannen & organiseren en bent, naast dat je beleidsmatig sterk bent, ook graag praktisch aan het werk. Zo werk je ook met plezier aan het (laten) omzetten van tekst naar mooi beeld (foto’s/ video’s). Als je van een afwisselende rol houdt waarin jij je expertise kwijt kunt, dan is deze opdracht écht iets voor jou. 

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

28-32 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.