Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 3 maanden geleden
2023-12-18

Organisatie
Wij zijn een 100.000 plus gemeente, onderdeel van het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en deelnemer aan de G40. In de groen-blauwe stad midden in het Groene Hart vind je een unieke combinatie van stedelijke projecten en ruimtelijke vraagstukken in een landelijk gebied. 132,5 km², waarvan 6 km² water en 8 kernen, midden in het Groene Hart: dat is Alphen aan den Rijn.

Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid zijn onze kerncompetenties. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Opdracht
Wat ga je doen?

Financiële zekerheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door allerlei situaties kan er financiële problematiek ontstaan. Denk aan de gevolgen van het coronavirus, verlies van werk, scheiding, en andere situaties waardoor iemand zijn financiën flink anders kunnen worden En daar willen we hen graag bij helpen. Je bent in staat een breed gesprek te voeren en in te zetten op een gedragsverandering d.m.v. motiverende gespreksvoering. Het is jouw uitdaging om de vraag achter de vraag te achterhalen en te beslissen wat de passende hulp is om een inwoner weer op weg te helpen naar financiële zelfstandigheid. Je bent werkzaam bij het Serviceplein als medewerker Helpdesk Geldzaken heb je de volgende taken: 

 • De inwoner begeleiden naar de juiste hulp binnen en buiten schuldhulpverlening;
 • Screenen en afhandelen van vragen;
 • Opstellen van een budgetplan samen met de klant;
 • Vaststellen van het uitgaven en schuldenpatroon van de klanten de mogelijke oorzaken;
 • Coachen en adviseren van klanten;
 • Inzicht bieden in de (nieuwe) financiële situatie;
 • Doorverwijzen naar andere instanties (indien nodig).

Wie ben jij?
De schuldhulpverlener en budgetcoach waar wij naar op zoek zijn heeft HBO werk- en denkniveau en je hebt een opleiding Schuldhulpverlening afgerond. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de schuldhulpverlening en het voeren van gesprekken met inwoners met financiële vraagstukken. Bij voorkeur heb je ook ervaring als budgetcoach.

Je bent in staat een breed gesprek te voeren en in te zetten op een gedragsverandering d.m.v. motiverende gespreksvoering.  Verder heb je kennis van het sociale domein en bij voorkeur ken je  het hulpaanbod en de sociale kaart in de gemeente

Je hebt een klantgerichte instelling en bent gericht op samenwerking. Je bent integer en gaat graag mee in veranderingen die de kwaliteit van de organisatie en het werk ten goede komen. Je hebt de juiste motivatie en creativiteit om te komen tot goede prestaties. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel, wat zich vertaalt in het denken in kansen en mogelijkheden om verder te kunnen verbeteren.

Je bent een teamspeler en bent flexibel in de verschillende werkzaamheden. Je voert je werkzaamheden uit vanuit het gemeentehuis op de dagen (3 opties):

maandag t/m woensdag óf woensdag t/m vrijdag óf maandag-woensdag-vrijdag

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van persoonlijke budgetplannen;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als budgetcoach binnen een gemeente.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als schuldhulpverlener en budgetcoach binnen een gemeente  (35 punten);
5. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau Schuldhulpverlening (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met Suite Wiz, Flow en RIS (benoem dit duidelijk in het cv)(20 punten);
7. Maximaal uurtarief van € 70,- exclusief btw, inclusief kosten woon- en werk verkeer(15 punten);

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Stressbestendig;
 • Accuraat;
 • Balans tussen ziel en zakelijkheid kunnen behouden;
 • Goed kunnen samenwerken;
 • Proactieve houding ;
 • Geconstateerde problemen en hindernissen kunnen omzetten in oplossingen;
 • Grenzen durven stellen;
 • Assertief ;
 • Flexibel.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de opdracht niet te gunnen. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr (is hybride werken mogelijk ja/nee)

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 21 december 2023 van 13.30 uur tot 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 19 december 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 14 december 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op vrijdag 15 december 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot dinsdag 19 december 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.