Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-07-04

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.
Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Als je bij ons komt werken, kom je terecht bij de afdeling Stadsbeheer in het ambitieuze team Ontwerp & Realisatie. Team O&R is betrouwbaar in het nakomen van afspraken en is “gewoon” goed in het leveren van ingenieursdiensten voor onze interne opdrachtgevers. Wij staan voor het maatschappelijk belang om samen met betrokken partijen een hoogwaardige en toekomstbestendige leefomgeving te creëren in Zoetermeer.

Opdracht
Als senior ontwerper openbare ruimte lever je specialistische producten en diensten gericht op het ontwikkelen, verbeteren en in stand houden van de openbare ruimte door studie, ontwerp, advisering en toetsen van de relevante ruimtelijke en binnenstedelijke ontwerpprocessen. Je bent aanspreekpunt voor de integrale inrichting van de openbare ruimte bij complexere ontwerpvoorbereiding en haalbaarheid van met name ontwikkelings- en herinrichtingsprojecten

Samen met leden van het multidisciplinaire projectteam en andere belanghebbenden zorg je voor gedragen ontwerpen en ontwerpgerelateerde producten in de voorbereiding van een project. Je werkt samen met de landschapsarchitect en bekijkt per project wat de rolverdeling is. De landschapsarchitect zal met name bij grootschalige en stedelijke projecten intensiever betrokken zijn in relatie tot de planvisie en schetsontwerp. Voor herinrichtingsprojecten bestaande openbare ruimte ben jij verantwoordelijk voor de SO, VO en DO producten, inclusief presentatietekeningen. Je bent ook verantwoordelijk voor de ontwerptoets van geleverde producten van externe partijen. Gedurende het planproces begeleid je het ontwerpproces in projecten waarbij het inrichtingsontwerp voor de openbare ruimte door een externe partij (ontwerpbureau) wordt gemaakt. Je adviseert vanuit jouw rol in de initiatief -en haalbaarheidsfase bijvoorbeeld binnen op te stellen producten zoals programma van eisen, verkavelingsschetsen, beeldkwaliteitsplannen, stedenbouwkundige plannen en eerste schetsontwerpen. Hierbij zorg je voor de borging van vastgestelde, beleidsmatige ontwerpkeuzes voor de openbare ruimte.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij.);
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als ontwerper / tekenaar;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Tin of Landschapsinrichting (10 punten);
5. Een afgeronde opleiding of cursus Strategisch en Ruimtelijk Ontwerp (20 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met AutoCad (15 punten);
7. Aantoonbare kennis van Beplanting en Groen (20 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als ontwerper / tekenaar binnen een gemeentelijke instelling (35 punten).

Competenties
Om de rol van senior ontwerper openbare ruimte goed te kunnen vervullen hanteer je een pragmatische aanpak en ga je procesmatig en gestructureerd te werk. Je beweegt je moeiteloos in de geldende kaders en bent vakinhoudelijk betrouwbaar. Je neemt initiatief, zoekt actief samenwerkingspartners op en stelt je hierin daadkrachtig op. Samen met je collega’s streef je naar een optimaal werkresultaat. Je bent communicatief vaardig en toont je bereid om processen te doorgronden.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 10a.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.