Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-03-23

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Bij het projectenbureau van de gemeente Zoetermeer werken ongeveer 70 collega’s aan verschillende projecten in de organisatie. Denk aan projecten binnen grote gebiedsontwikkelingen, vastgoed- en verduurzamingsprojecten, projecten op het gebied van bedrijfsvoering, in het sociaal domein of bijvoorbeeld het implementeren van nieuwe wetgeving. Het projectenbureau richt zich op het professionaliseren van projectmanagement als vak. We verwachten van al onze mensen dat zij een actieve bijdrage leveren aan de professionaliseringslag. Hiervoor investeren wij graag in de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Opdracht
Zoetermeer is in 60 jaar tijd gegroeid van een hecht dorp met een paar duizend inwoners naar een stad van meer dan 125.000 inwoners. Een stad waarin de voordelen van het stadse leven zijn gecombineerd met de voordelen van buiten wonen. Een stad die nog lang niet uitontwikkeld is. We staan voor een organische groei naar een stad die een nieuwe balans vindt in kwaliteit, woonaantrekkelijkheid en sociaaleconomische kracht.

Als senior projectmanager houd jij je bezig met de grootste bouw- en vastgoedprojecten in Zoetermeer. Dit kan zijn binnen een van de grote gebiedsontwikkelingen zoals Entree Zoetermeer, Binnenstad, Dutch Innovation Park of Meerzicht. Je kijkt over grenzen van projecten heen, door zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie de juiste mensen te verzamelen, belangen af te wegen en de grotere ambities van de stad leidend te laten zijn.

Je bent aanspreekpunt als projectmanager voor de integrale begeleiding  en verantwoordelijk voor de organisatie, ontwerp en aanbesteding. Je bent (soms samen met de gebiedsmanager) gesprekspartner voor de verantwoordelijke wethouder. Je adviseert daarin ook op strategisch niveau over de proactieve inzet van raamcontracten om een adequaat en efficiënt projectteam op te stellen. Dit team bestaat uit collega’s van diverse gemeentelijke afdelingen, denk aan stadsbeheer, civiele adviseurs, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en soms ook externe technische adviseurs. Je bent zowel procesmatig als inhoudelijk verantwoordelijk vanaf ontwerp, samenspraak, engineering, oplevering tot overdracht en/of beheer. Daarnaast ben je penvoerder van collegevoorstellen en overige bestuurlijke notities.

Als vertegenwoordiger van de gemeente naar externe stakeholders ben je je bewust van maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de lokale overheid en de verwachtingen van inwoners, ondernemers en instellingen. Aangestuurd door een manager die je vrijheid en vertrouwen geeft, bouw je samen met je collega’s mee aan de verdere ontwikkeling van Zoetermeer.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij.)

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
2. Een afgeronde opleiding op wo master niveau (15 punten);
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als senior project/programmamanager bij de (semi)overheid met projecten in gebiedsontwikkelingen in de afgelopen 8 jaar (25 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met politiek bestuurlijke processen (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met (intensieve) participatietrajecten / burgerparticipatie in de afgelopen 5 jaar (duidelijk weergeven in het cv middels een toelichting) (15 punten);
6. Uurtarief tot €105,- per uur, inclusief reis- en verblijfkosten en fee Flextender / exclusief BTW (15 punten);
7. Beschikbaar voor deze opdracht vanaf uiterlijk 15 april 2023 (10 punten).

Competenties
– Communicatief zeer sterk op alle niveaus, van inwoner tot bestuurder en projectontwikkelaars;
– Opbouwen en onderhouden van relevante netwerken, zowel intern als extern;
– Snel schakelen in onderwerpen;
– Bijdragen aan kennisontwikkeling en begeleiding van junior en medior collega’s;
– Ervaring met participatie met inwoners;
– Goede schrijfstijl;
– Weet resultaten te behalen in politiek-bestuurlijke omgeving;
– Zorgt voor transparantie en navolgbaarheid in verband met de tijdelijkheid van deze functie.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 12. 

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 36 uur, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, WO, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.