Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-02-07

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team
In een dienstverlenende organisatie zijn mensen de belangrijkste bepalende factor voor het leveren van kwaliteit. Team Organisatieadvies werkt met zo’n 15 collega’s aan de optimale inzet van die factor. We verzorgen de personeels- en salarisadministratie, recruitment en geven bedrijfskundig en HR-advies. Met als doel bekwame, bevlogen en buitengewone medewerkers, die elke dag weer willen doen wat nodig is voor een goed leven in Zeist voor onze inwoners.    

Opdracht
Als recruiter ben je dé adviseur en sparringpartner voor vacaturehouders om het juiste talent te vinden en binden aan onze organisatie. We hoeven jou als ervaren recruiter niet uit te leggen hoe je nieuwe collega’s verleidt om voor Gemeente Zeist te komen werken en duurzaam te binden aan onze organisatie. Met jouw actuele werving- en selectie skills adviseer je over de meest effectieve arbeidsmarktaanpak en het bereiken van de juiste doelgroep. Vanaf de vacature-intake en het schrijven van de vacaturetekst tot aan het sollicitatieproces; jij weet je goed te verdiepen in de business van de teammanagers, komt met slimme oplossingen en je schakelt snel tussen totaal verschillende functies. En laten we niet vergeten: jij zorgt ervoor dat de aankomende medewerkers de perfecte kandidaat- en medewerkersreis beleven!

Jij houdt ons scherp: niks geen stress als er een vacature ontstaat; want jij helpt ons ook deze korte periode bij de omslag van ad hoc naar proactief werven. Daar hoort het anticiperen op de aankomende of mogelijke capaciteitsvraagstukken bij, of het opbouwen van talentpools, maar ook het actiever aanwezig zijn op de arbeidsmarkt en het opzetten van pakkende wervingcampagnes. Je werkt nauw samen met de P&O adviseurs, personeelsondersteuning en je collega op recruitment, om zo samen het hele werving- en selectieproces zo goed mogelijk in te richten.

Dit ben je

 • je bent een echte matchmaker. Met jouw vlotte babbel en inlevingsvermogen kom je al snel tot de kern en zo weet je de juiste match voor onze organisatie te maken;
 • je hebt ervaring met en bent heel handig met diverse sourcingtools (boolean search) en het opbouwen van talentpools;
 • je maakt makkelijk contact, je weet kritische vragen te stellen en je kunt goed luisteren.
 • je borrelt van de ideeën om de arbeidsmarktcommunicatie en werving tot een succes te maken en neemt hierin je initiatief. Je weet betrokkenheid en actie te stimuleren;
 • je denkt vooral in hoe het wél kan, bent van nature nieuwsgierig en denkt een flink potje ‘out of the box’;
 • jouw communicatie- en marketingskills komen goed van pas bij het versterken van ons employer brand;
 • uiteraard ben je een kei in de Nederlandse taal en schrijf je pakkende teksten. Bovenal ben je ook een fijne collega en hecht je veel waarde aan humor op de werkvloer.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Recruiter;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
3. Kandidaat is beschikbaar per uiterlijk 20 februari 2023 voor minimaal 32 uur per week.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring als Recruiter (30 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Corporate Recruiter (20 punten)6. Aantoonbare werkervaring met (arbeidsmarkt)communicatie en (recruitment)marketing (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring als interim Recruiter (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het ATS systeem HR Office (10 punten);
9. In het bezit van recruitersseat LinkedIn (10 punten).

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

 • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
 • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties).

Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg, ma – di – wo – do – vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 10 februari 2023 in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 9 februari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht. De VOG moet binnen 4 weken na de start worden aangeleverd bij Flextender.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 6 februari 2023, 09:00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 7 februari 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot woensdag 8 februari 2022, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

3 maanden, 32 tot 36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.