Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-02-20

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. _Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen._ Dat is de misse waar wij voor gaan!

Team Zorg is een van de uitvoerende teams binnen de afdeling Sociaal Domein. Binnen één van de 3 units die onder het team Zorg vallen worden de werkzaamheden van Specialist iWMO berichtenverkeer uitgevoerd.

Opdracht
Fungeer jij graag als spin in het web, werk je graag samen en heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan op het gebied van het gehele iWmo-berichtenverkeer? Ben jij graag een essentiële schakel in het gehele proces van de zorgadministratie, welke uiteindelijk leidt tot het tijdig, volledig en rechtmatig factureren? Vind je het leuk om proactief de verzamelde gegevens uit het iWmo berichtenverkeer te analyseren, deze te signaleren en er over te adviseren? Word jij enthousiast van procesoptimalisatie? Kijk jij altijd hoe het werk beter, anders en slimmer kan? Dan hebben we een hele mooie veelzijdige en uitdagende functie voor je. We zien graag je sollicitatie tegemoet!

Dit is de rol:
Als specialist Berichtenverkeer iWmo ben je verantwoordelijk voor het gehele iWmo-berichtenverkeer binnen de gemeente Zoetermeer. Dat betekent dat jij de schakel bent tussen functioneel beheer, contractmanager, de WMO-uitvoering en de dienstverleners. Jij bent verantwoordelijk voor de implementatie van het huidig en toekomstig beleid omtrent het iWmo berichtenverkeer. Daarnaast analyseer, coördineer en bewaak jij de vooraf vastgestelde taakstellingen en signaleert afwijkingen. Dit is echt een spilfunctie tussen uitvoering, beleid en management.

Het grootste gedeelte van het iWmo berichtenverkeer verloopt soepel, de uitdaging zit ‘m in die andere 20%. Jij houdt zicht op dat de declaraties op juiste manier worden gedeclareerd en facturen betaald kunnen worden zoals is afgesproken. Daarnaast verschaf je inzicht op slapende indicaties, indicaties die niet afgegeven worden, eventuele wachtlijsten en signaleer je andere bijzonderheden. Je bereid Zoetermeer voor op nieuwe releases van het iWmo berichtenverkeer (maar ook iEB, iWlz, iPGB berichtenverkeer) en zorgt dat jouw collega’s in de uitvoering en andere stakeholders daar geen hinder van ondervinden en we de gemaakte afspraken kunnen nakomen.

Op het gebied van WMO staat er veel te gebeuren, jij helpt als specialist iWmo berichtenverkeer de vertaling te maken en doet ontwikkel- en procesvoorstellen zodat wij als gemeente Zoetermeer beslagen ten ijs komen. Tevens fungeer jij als vraagbaak voor collega’s en ben je het 1ste aanspreekpunt voor diverse stakeholders zoals o.a. het BI-team, het CAK, de SVB, dienstverleners, andere gemeenten, het inlichtingenbureau en de contractmanagers voor wat betreft het iWmo berichtenverkeer.  Daarnaast ga je aan de slag met het optimaliseren van processen. Je bent in staat om in de huidige processen te signaleren wat er anders en efficiënter kan. Hieruit volgen vaak weer vraagstukken, deze pak jij ook op en hierin werk je nauw samen met de andere specialismes binnen de gemeente zoals informatie & automatisering/Functioneel beheer.

Dit ben jij:
In deze functie verveel jij je geen dag, er is genoeg te doen en dat is maar goed ook want jij komt het best tot je recht in een veelzijdige en uitdagende functie. Jij komt te werken in een dynamisch werkveld wat vraagt om flexibiliteit en organisatietalent. Je deinst niet terug voor complexe vragen en pakt het werk proactief op. Je vindt het leuk om snel te schakelen tussen de verschillende werkzaamheden, je bent breed georiënteerd en gaat uitdagingen zeker niet uit de weg. Jij bent iemand die verantwoording draagt voor zijn eigen werk en ook de samenwerking opzoekt. Jij beseft je dat je een essentiële schakel bent in het gehele zorgadministratieproces. Als verbinder zet jij jouw uitstekende contactuele eigenschappen in en leg je makkelijk verbinding tussen de verschillende afdelingen van de gemeente en met de externe stakeholders.

Je bent doel- en resultaatgericht en in staat om de in- en externe stakeholders te overtuigen en/of motiveren om het werk naar ieders tevredenheid af te kunnen ronden. Met jouw helicopterview doorzie je snel wat er moet gebeuren en kan dit goed en helder rapporteren en aangeven wat er nodig is. Jij bent alert, nauwkeurig, signalerend, kritisch en analytisch ingesteld. Nieuwsgierig als jij bent, ben jij goed op de hoogte en anticipeert op veranderingen in wet- en regelgeving en vertaalt dit in procesmatige veranderingen op de werkvloer. Je staat open voor feedback en in staat om dat ook aan andere terug te geven.

Vereisten / knock-out criteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden niet 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende partij);
2. Minimaal 3 jaar inhoudelijke kennis op het terrein van het iWmo berichtenverkeer en van de producten op het terrein van de WMO;
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria te boordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare kennis  met procesoptimalisatie (20 punten);
5. Aantoonbare kennis van iWlz, iEb én iPgb (15 punten);
6. Aantoonbare vaardigheden in het gebruik van Excel, cognos, WMO monitor, Suite4Zorg en het maken van complexe spreadsheets (25 punten);
7. Aantoonbare kennis van businessintelligence en businessanalyse (25 punten);
8. Uurtarief maximaal €85,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender (15 punten)

Competenties

  • Analytisch;
  • Kritisch;
  • Nauwkeurig;
  • Alert;
  • Verbinder;
  • Prioriteren;
  • Doelgericht;
  • Resultaatgericht

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in Schaal 10 (nieuwe structuur).

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.