Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-02-26

Organisatie
Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken in de OV-keten in de Amsterdamse regio. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van mobiliteit, de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Opdracht
Als strategisch organisatieadviseur rapporteer je direct aan de driehoofdige directie van de Vervoerregio. Je adviseert hen inhoudelijk en procesmatig over organisatie brede vraagstukken. Je staat de directie bij, signaleert proactief en coördineert bij strategische vraagstukken onder andere op het gebied van organisatieontwikkeling en samenwerking met andere partijen in het speelveld waaronder de gemeente Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam (MRA).  Als zodanig initieer, leid en begeleid je projecten en ontwikkeltrajecten. Je bent verantwoordelijk voor: 

 • Professionalisering van de organisatie;
  • De uitdaging is om de interne organisatie zo te professionaliseren en in te richten dat we onze ambities waar kunnen maken. Dit doen we aan de hand van het programma “binnen organiseren wat buiten nodig is”
  • Ontwikkelen van strategisch opleidingsplan
  • Leiderschapsontwikkeling
 • Doorontwikkelen en implementeren van de nieuwe OV-governance die de Vervoerregio samen met het GVB en gemeente Amsterdam heeft;
  • Code of conduct tussen gemeente Amsterdam, de Vervoerregio en GVB laden en invulling geven aan deze code samen met de partners
  • Doorvertalen hiervan naar medewerkers binnen de Vervoerregio
 • Cultuurontwikkeling;
  • Doorontwikkeling organisatie vanuit samenhang strategie, structuur, cultuur en management 
  • Zorgen dat de 5 kernwaarden ingebed worden in de organisatie, door het maken van een plan van aanpak en de sturing daarop
 • Strategische advisering op diverse vraagstukken aan de directie. Hierbij werk je onder andere nauw samen met HRM, de concern controller, bestuursondersteuning en teammanagers.  
  • Strategische doelen concreet maken naar tactisch en operationeel niveau

Om deze functie goed uit te kunnen voeren heb je WO werk- en denkniveau. Je hebt ruime ervaring met soortgelijke werkzaamheden binnen een publieke organisatie. Je kent en begrijpt ons werkveld, en weet hoe de hazen lopen. Je hebt feeling voor organisatie ontwikkeling en cultuurverandering. Je weet dankzij jouw helikopterview het overzicht te bewaren in een interdisciplinair traject. Je bent gewend je soepel te bewegen in een complex stakeholderveld en weet issues snel te doorzien en te vertalen. Daarnaast ben je iemand die daadwerkelijk een organisatieverandering op gang kan brengen en de daarbij behorende  cultuur daarmee in lijn kan brengen; je bent een expert op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderkunde.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Per april / mei 2023 tot in ieder geval de duur van een jaar beschikbaar zijn voor 32-36 uur per week;
2. Afgeronde opleiding op minimaal WO niveau;
3. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met veranderkunde;
4. Maximaal uurtarief van €125,- incl. reis-en verblijfkosten, excl. BTW.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met advisering in een organisatie op het gebied van organisatieontwikkeling (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring als adviseur op het gebied van cultuurverandering binnen een publieke organisatie (20 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met strategische advisering aan directie (20 punten);
8. Minimaal 3 jaarervaring met sector verkeer/civiele infrastructuur binnen de publieke sector (20 punten).

Competenties

 • Een verbinder met oog voor de verschillende belangen; 
 • Doortastend en analytisch: jij hebt snel de kern te pakken; 
 • Adviesvaardig, je hebt overtuigingskracht  en kunt inspireren; 
 • Een kritische denker met een sterk analytisch vermogen.
 • Kennis van methoden op het gebied van organisatieontwikkeling en veranderkunde.

Functieschaal
Maximaal € 125,- per uur.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 1 maart 2023 tussen 13:00 en 15:00 en donderdag 2 maart 2023 tussen 11:00 en 12:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 28 februari 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt maandag 27 februari 2023, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

 

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 tot 36 uur, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, WO

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.