Job Location
Utrecht
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-06

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Opdracht
Team P&O toekomstgericht op orde brengen en versterken van de arbeidsmarktpositie van Woerden/Oudewater

Door een aantal personele wisselingen is de bezetting van team P&O in de afgelopen maanden onder druk komen te staan. Het team is inmiddels met een aantal goede tijdelijke krachten uitgebreid, maar er is meer nodig.

Raad, College en organisatie realiseren zich dat er grote opgaven liggen en dat er investeringen in de organisatie nodig zijn om deze opgaven het hoofd te bieden. Daarvoor hebben we een krachtig team P&O nodig, dat de organisatie optimaal kan ondersteunen.

Het team P&O heeft 10 medewerkers inclusief de manager. HR advies, juridisch advies, recruitment, salarisadministratie, programmateam organisatieontwikkeling, backoffice HR-administratie en de Groene Hart Academie maken deel uit van het team.

Wat vragen we van jou?

Je bent in staat om op korte termijn het team P&O duurzaam op orde te brengen en in te zetten op verdere ontwikkeling van (de leden van) het team tot businesspartner. Je zorgt voor verdere verbinding tussen de business en P&O, je bevordert samenhang en samenwerking binnen het team en stuurt op de verdere ontwikkeling van eigenaarschap en ondernemerschap. Je bent in staat om zaken bespreekbaar te maken en rust te creëren en bent een natuurlijke gesprekspartner van bestuur, directie en collega-leidinggevenden.

Je bent in staat om de ontwikkeling van producten en diensten die een bijdrage leveren aan de verdere organisatieontwikkeling of je kunt realistisch inschatten wat ervoor nodig is om dit voor elkaar te krijgen en organiseren dat dit voor elkaar komt.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider/directie;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider P&O/ P&O adviseur binnen een decentrale overheid
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
4. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider P&O/ P&O adviseur (40 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met verandermanagent (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het begeleiden van een transitietraject binnen een afdeling HRM (noem hiervan minimaal 1 duidelijk voorbeeld in het cv) (20 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met advisering van directie en bestuur (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Innovatie
 • Verbinding
 • Resultaatgerichtheid
 • Affiniteit met de HR thema’s
 • Visie op de (veranderende rol van de) gemeentelijke overheid en op samenwerkingsverbanden in de regio
 • uitstekende politieke- en organisatiesensitiviteit
 • ambitie
 • energie en daadkracht
 • humor en relativeringsvermogen.
 • Pre: ervaring met organisatieontwikkeling en implementatie
 • Pre: een netwerk in de regio

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 13. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op 12 april 2023, tussen 16.00 en 19.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 11 april 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 3 april 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 4 april 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 7 april 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

32 tot 36 uur, 9 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.