Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-04-30

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.
Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer.

De gemeente heeft ongeveer 60.000 inwoners en 400 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten.

Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Opdracht
Als Wabo plantoetser/specialist erfgoed weet je hoe belangrijk het is dat aanvragers hun vergunning niet alleen op tijd ontvangen maar ook dat er met hem of haar over wat er mogelijk is meegedacht wordt. Zeker als het gaat om monumenten is specialistische kennis noodzakelijk. Heb jij een technische opleiding en als specialisatie erfgoed. Dan zoeken we jou!

 • Je verstrekt mondelinge en schriftelijke informatie aan de aanvrager (inwoner of bedrijf) en aan collega’s en adviseurs.
 • Je bewaakt de voortgang van de processen en controleert informatie op juistheid en volledigheid.
 • Je verwerkt de adviezen die je ontvangt tot een juridisch juiste beslissing.
 • Je zorgt dat aanvragers op tijd hun vergunning krijgen.

Minimumeisen / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding Bouwkunde;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Wabo Plantoetser bij een gemeente;
2. Aantoonbare werkervaring als erfgoeddeskundige (benoem dit duidelijk in het cv.);
3. Een maximum uurtarief van 100,- exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon werkverkeer, werk-werkverkeer én parkeerkosten.

Gunningscriteria (weging)
4. Een afgeronde opleiding Monumentenzorg op minimaal hbo niveau (25 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Wabo plantoetser ten behoeve van aanvragen inzake erfgoed (benoem dit duidelijk in het cv.) (35 punten);
6. Een afgeronde opleiding ABW1 én ABW 2 (15 punten);
7. Aantoonbare kennis van RX Mission (10 punten); 
8. Aantoonbare werkervaring met het Bouwbesluit (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je schrikt niet van een hoge werkdruk.
 • Je denkt mee met de aanvrager, adviseurs en collega’s.
 • Je toont initiatief, je denkt vooruit en in oplossingen, je bent ondernemend.
 • Je bent stressbestendig en steekt graag de handen uit de mouwen.
 • Je bent leergierig en ambitieus.
 • Je bent zelfstandig, flexibel en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je werkt zorgvuldig en precies.
 • Teamwork is voor jou vanzelfsprekend.
 • Je hebt oog voor de politieke omgeving waarin je werkt.

Beoordelingssystematiek
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen.
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen/knock-outcriteria in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd.
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria:

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten;
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De beste  kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn van 5 kalenderdagen gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 32 uur, MBO, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.