Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 2 maanden geleden
2024-01-21

Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 425 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.
Je maakt deel uit van het team Juridische Zaken binnen de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie. Het team Juridische zaken heeft als core business het behandelen van Woo-verzoeken, aansprakelijkstellingen en het leveren van juridische adviezen aan het bestuur en interne collega’s.  
Het team bestaat uit twee gedreven juristen die met elkaar en de afdelingen samenwerken en ook binnen de regio een rol hebben als het om regionale projecten gaat. Ook de klachtencoördinator/mediator maakt deel uit van dit team.

Opdracht
In deze functie ben jij binnen het team verantwoordelijk voor de behandeling van de Woo-verzoeken. Je wordt daarbij (inhoudelijk) ondersteund door een externe partij. Als Woo-jurist ben je contactpersoon en sparringpartner voor deze externe partij en de interne collega’s. Ook verzorg jij de coördinatie en afhandeling van het gehele Woo-proces.
Daarnaast ben je eventueel inzetbaar bij de afhandeling van aansprakelijkstellingen.
Jij bent dus een collega die het heerlijk vindt om te schakelen tussen verschillende dossiers en sterk is in het bewaken van meerdere processen en termijnen. Een proces van A tot Z tot een goed eindresultaat laten komen, is voor jou geen probleem!

Vereisten / knock-outcriteria
1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi);
2. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Nederlands recht;
4. Aantoonbare werkervaring als jurist bij een overheidsorganisatie als behandelaar van Woo-verzoeken;

Gunningscriteria
5. Aantoonbare werkervaring als jurist bij een decentrale overheidsorganisatie (25 punten);
6. Minimaal 1 jaar (fulltime) of minimaal 2 jaar (parttime) aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als behandelaar van Wob/Woo-verzoeken (40 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar op het gebied van de afhandeling van aansprakelijkstellingen (15 punten);
8. Beschikbaar per 5 februari 2024 voor 24 uur per week (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

 Competenties:

  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig;
  • Je werkt nauwkeurig en accuraat;
  • Je schrijft foutloos Nederlands;
  • Je kunt mensen enthousiasmeren en weet de juridische werkelijkheid ook aan niet-juristen uit te leggen. Je kunt overtuigen in de juridische risico’s maar kijkt tegelijkertijd ook naar oplossingen die wel passen;
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Functieschaal:
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht €2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg. Thuiswerken is mogelijk, maar minimaal 2 kantoordagen per week.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 24 januari 2024 van 10.00 tot 15.00 uur.  De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 23 januari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

  • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.
  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.
  • ‘Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi)’.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot donderdag 18 januari 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op vrijdag 19 januari 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot maandag 22 januari 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

24 uur uur, 5 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.