Job Location
Noord-Holland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-05-03

Organisatie
Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken in de OV-keten in de Amsterdamse regio. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van mobiliteit, de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Opdracht
Je bent als woordvoeder de intermediair tussen de Vervoerregio, haar partners en de media. Dit doe je samen met je collega woordvoerder. Je zet de positie en overwegingen van de Vervoerregio helder neer en vertegenwoordigt de communicatie-belangen van de Vervoerregio. Je onderhoudt relaties met onze partners en zorgt voor strategische afstemming op het gebied van woordvoering, perscommunicatie en projectcommunicatie.

Je adviseert onze bestuurders, directie en collega’s, bereidt hen voor en ondersteunt hen bij diverse bijeenkomsten en hun communicatie richting de media. Je adviseert de inhoudelijke teams als het gaat om communicatiekansen.  Daarnaast ben je sparringpartner voor je communicatiecollega’s bij pers- en PR-zaken.

Je houdt nauwgezet de ontwikkelingen van de Vervoerregio bij en dient de inhoudelijke teams gevraagd en ongevraagd van advies. Je houdt goed contact met je collega-communicatieadviseurs om overlappende (publicitaire) zaken strategisch en gecoördineerd te delen, zowel intern als extern. Daarbij werk je langs de checklijn van heeft iets invloed op het imago en daarmee de identiteit van de Vervoerregio.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Achtergrond/opleiding in woordvoering of journalistiek
2. Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring in met woordvoering of journalistiek
3. Aantoonbaar journalistiek netwerk (noem hiervan een voorbeeld)

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Aantoonbare affiniteit met de onderwerpen ov en infrastructuur (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen een overheid/politieke organisatie (20 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met woordvoerder van een bestuurder (40 punten);
7.  Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur (20 punten).

Voor kandidaten/bureaus: Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • –      Je denkt in kansen en niet in obstakels;
 • –      Beschikken over politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • –      Om kunnen gaan met belangen;
 • –      je hebt grip op de dagelijkse actualiteit en kan ook vooruit kijken;
 • –      Je bent goed bereikbaar (soms ook buiten kantoortijden in afstemming met de andere woordvoerder );
 • –      Snel kunnen schakelen;
 • –      Met gezag kunnen adviseren;
 • –      de portefeuilles waar je woordvoering op doet kun je verbinden aan projecten, programma’s en beleidsstukken als het bestuursakkoord en beleidskader;
 • –      Je zorgt dat je intern je collega’s meeneemt, update en betrekt bij de zaken die op je portefeuilles bij woordvoering lopen;
 • –      Kerncompetenties organisatiebreed: eigenaarschap, wendbaar, oplossend vermogen, omgevingssensitief.

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 11 (tarieven tussen de 90 en €110,-).

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg maar in ieder geval aanwezig op maandag.  

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 11 mei 2023, 10:00 tot 14:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 10 mei 2023 bericht. Tweede gesprekken vinden plaats op maandag 15 mei 2023. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot Donderdag 4 mei, 12:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, 7 maanden, HBO, Noord-Holland, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.