Utrecht
Geplaatst 2 weken geleden
2023-09-21

Organisatie
Werken voor de gemeenten Woerden en Oudewater betekent werken aan ambities in een dynamische organisatie met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ruim 500 talentvolle professionals werken voor twee gemeentebesturen die samen 60.000 inwoners vertegenwoordigen.

Je bent werkzaam in een politiek bestuurlijke omgeving en centraal in het Groene Hart. De organisatie kent een informele werksfeer en heeft oog voor medewerkers met talent. We stimuleren ontwikkeling en brede inzetbaarheid. We bieden flexibiliteit in werkzaamheden en interessante interne projecten aan.

https://www.woerden.nl/werken-voor-woerden-en-oudewater.

Opdracht
Zorg jij ervoor dat inwoners gemakkelijk de weg kunnen vinden naar Woerdenwijzer? WoerdenWijzer helpt inwoners op weg met vragen over zorg, gezin, werken en inkomen.

De functie
Je gaat aan de slag met het uitwerken en produceren van communicatiemiddelen voor WoerdenWijzer. Je houd je bezig met uiteenlopende onderwerpen zoals mantelzorg, jeugdzorg, huishoudelijke hulp, werk en inkomen en schuldhulpverlening. Je schrijft artikelen voor de gemeentelijke informatiepagina, maakt folders en regelt bijvoorbeeld de inzet van reclameborden langs de weg. Ook vertaal je je activiteiten door naar social media.  Daarnaast lever je een grote bijdrage aan de teksten voor de nieuwe website van WoerdenWijzer.

Jouw kwaliteiten

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur een afgeronde opleiding Communicatie);
 • Je staat stevig in je schoenen en werkt zelfstandig;
 • Je steekt graag de handen uit de mouwen;
 • Je voelt je thuis in een dynamische en flexibele werkomgeving en kunt werken onder tijdsdruk;
 • Social media hebben voor jou geen geheimen;
 • Ervaring met webredactie/-ontwikkeling is een pré;
 • Je schrijft heldere en toegankelijke teksten en je hebt ervaring met schrijven voor het web.

Het team en de organisatie
Als communicatieadviseur WoerdenWijzer maak je deel uit van het team van WoerdenWijzer. WoerdenWijzer is een afdeling binnen de gemeente Woerden en voert onder andere de Wmo en Jeugdwet uit. Binnen het team werk je nauw samen met  de inhoudelijke coördinatoren, projectleiders, beleidsadviseurs en een contentspecialist. Ook stem je regelmatig af met de centrale communicatieadviseur Sociaal Domein. Je werkt decentraal in de organisatie. Naast jou werken nog vier decentrale communicatieadviseurs binnen verschillende andere teams. Ook werken er negen (communicatie)adviseurs in het centrale communicatieteam.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur met het ontwikkelen van communicatiematerialen;
2. Aantoonbaar schrijven op B1 niveau;
3. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur;
4. BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en mobiel;

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur (30 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in het sociaal domein (20 punten):
7. Aantoonbare werkervaring met web redactie (10 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met sociale media (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen van communicatie materiaal (noem hiervan een duidelijk voorbeeld in het cv) (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Zelfredzaam;
 • Adviseren;
 • Goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg nader te bepalen.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 28 september 2023 tussen 10 en 14 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 26 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Gemeente Woerden heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • De gemeente Woerden faciliteert geen ‘mobile devices’ zoals laptop en telefoon.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 19 september 2023, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op woesndag 20 september 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 22 september 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

16 uur, 6 maanden, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Utrecht

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.