Job Location
Gelderland
Posted Date Geplaatst 1 jaar geleden
2023-07-06

Organisatie
Nijkerk is een mooie middelgrote gemeente, centraal in Nederland, met de mooie natuur van de Veluwe om de hoek en de levendigheid van de Randstad voor de deur. Een dynamische gemeente met ruim 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Samen met ongeveer 350 collega’s zetten we ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat wonen, werken, ondernemen en recreëren in onze gemeente prettig, sociaal, veilig en toekomstbestendig is.

Je wordt regelmatig uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. De combinatie van betrokken collega’s, inhoudelijke vakkennis en ontwikkelmogelijkheden zorgen voor een fijne werkplek. Persoonlijke groei en teamontwikkeling is belangrijk. Dat betekent dat we ondernemen, kritische vragen stellen en onszelf willen verbeteren. Korte lijnen, prettige communicatie en veel vrijheid, dat typeert ons.

Gemeente Nijkerk is een sociale werkgever die investeert in een goede balans tussen werk en privé en jouw ontwikkeling. Herken je je in de kernwaarden eigenaarschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en eigen kracht, dan ben je van harte welkom om te solliciteren. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Opdracht
Als omgevingsmanager krijg je energie van het werken met verschillende bewoners- en beroepsgroepen binnen grote en/of complexe  duurzaamheidsprojecten, onder andere grootschalige opwek wind en zon. Je inventariseert wensen en belangen van de omgeving door op verschillende manieren in gesprek te gaan. Zowel met bewoners, ondernemers als je collega’s. Je ziet de onderlinge samenhang van belangen en vertaalt inhoudelijk (technische) informatie in voor partijen begrijpelijke taal. Je brengt concrete eisen, wensen en randvoorwaarden vanuit alle (omgevings)partijen in bij het projectteam en zorgt ervoor dat project- en omgevingsbelangen goed op elkaar afgestemd en ingevuld worden.

Dit ga je doen:

 • Binnen verschillende projectteams ben je verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement en onderhoud je o.a. contacten met bewoners(groepen), stakeholders en belanghebbenden.
 • Je organiseert en leidt sessies en keukentafelgesprekken, luistert goed en inventariseert de wensen en belangen van alle betrokken partijen.
 • Je adviseert projectleiders en bestuurders over onderwerpen waarbij participatie van belang is.
 • Je maakt aansprekende participatieplannen en bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering.
 • De focus ligt op ruimtelijke en duurzaamheidsprojecten.
 • Voor je naaste collega’s ben je een inspirerende sparring partner en denk je mee over de grotere issues.
 • Met jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Dit doe je met een nieuwsgierige en leergierige houding naar je collega’s toe.

Je gaat deel uitmaken van het team proces- en projectmanagement onderdeel van het taakveld Ruimte. Je werkt nauw samen met onze communicatieadviseur duurzaamheid en de collega’s van cluster duurzaamheid. 

Vereisten / knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019);
2. Uurtarief maximaal € 110,- inclusief tarief Flextender en reiskosten woon- werkverkeer, ex BTW;
3. Een afgeronde HBO/WO opleiding op het vlak van Omgevingsmanagement;
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van Omgevingsmanagement bij of in opdracht van een gemeentelijke organisatie.

Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten)
5. Beschikbaar per uiterlijk 1 september 2023 (20 punten);
6. Aantoonbare ervaring als omgevingsmanager gericht op duurzaamheid in relatie tot ruimtelijke opgaven in (20 punten);
7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van Omgevingsmanagement bij de (gemeentelijke) overheid of een communicatiebureau (30 punten);
8. Werkervaring met participatietrajecten en het maken en uitvoeren van participatieplannen. Ervaring met de systematiek van Factor C en Factor P is een pre (30 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
– Communicatief
– Sensitiviteit
– Teamplayer
– Overtuigend
– Zelfstandig

 Beoordeling
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) CV’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

 1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
 2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 3 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 17 juli 2023 van 10.30 uur tot 14.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 10 juli 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken. Uitzend/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
 • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten; Ditzelfde geldt voor een laptop (deze mag niet ouder zijn dan 2019).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 3 juli 2023. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op woensdag 5 juli 2023 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 7 juli 2023, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 24 uur, Gelderland, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.