Groningen
Geplaatst 2 maanden geleden
2023-07-18

Organisatie
Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.

Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.

Werken bij ons
Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega’s werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

Opdracht
Kerntaken:

 • Begeleiden en adviseren bij de ontwikkelingen van de online communicatiekanalen;
 • De samenhang van het brede online landschap op orde houden, beheren en verbeteren volgens de gestelde (wettelijke) eisen en de gebruiker daarbij centraal gesteld. Denk aan onder andere toegankelijkheid, AVG, privacy en techniek;
 • Aanspreekpunt tussen de communicatiecollega’s, leveranciers, dienstverlening en IT voor de online communicatiekanalen in combinatie met communicatievraagstukken;
 • Hands-on beheer van de online communicatiekanalen;
 • Zorgen dat communicatiecollega’s en de organisatie op de hoogte zijn van de trends, ontwikkelingen en verplichtingen die online producten met zich meebrengen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, beoordelen en optimaliseren van content en bijbehorende contentformats, -strategieën en -kalenders;
 • Het zelf maken, coördineren en aansturen van het maken van content;
 • Het analyseren en interpreteren van gebruikersstatistieken om de site te optimaliseren.

Functie-eisen

 • Iemand die het leuk vindt om samen met een team je schouders te zetten onder de optimalisatie van het online landschap. Je hebt een helicopterview en visie op online communicatie, maar je bent ook vooral een echte aanpakker en alleskunner op online gebied;
 • Je ziet kansen de boodschap van de provincie op een vernieuwende wijze uit te dragen voor verschillende kanalen en doelgroepen;
 • Je hebt innovatief, analytisch, strategisch en ondernemend vermogen en neemt het voortouw in het team online communicatie.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als online communicatie specialist;
2. Aantoonbare werkervaring met het bijhouden van verschillende websites.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als online communicatie specialist (40 punten);
4. Aantoonbare werkervaring als online communicatie specialist binnen de overheid (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met AVG en het wettelijk toegankelijk maken van websites (20 punten);  
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het zelfstandig  bij houden van online communicatiekanalen (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Outgoing;
 • Communicatief;
 • Samenwerken;
 • Creatief.

Functieschaal
Deze opdracht is ingedeeld in functieschaal 10/11.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier. 

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.
Hybride werken is mogelijk. Minimaal 2 dagen per week op kantoor in Groningen. Bij voorde maandag op locatie.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 20 juli 2023 van 09;00 uur tot 13;00  uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 19 juli bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever heeft er voor gekozen om Flextender als broker in te zetten. Na gunning verzorgt Flextender derhalve de contractafhandeling, urenregistratie en facturatie. Dit betekent dat u een overeenkomst afsluit met Flextender. De overeenkomsten zijn als model bijgevoegd in het reactieformulier (Model 4 in geval u een ZZP’er bent, Model 5 in geval u een Toeleverancier bent die een zzp’er aanbiedt en Model 6 in het geval u een Toeleverancier bent de Tijdelijke medewerker detacheert). U zal in casu factureren aan Flextender middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding. Door in te schrijven gaat u ermee akkoord middels deze constructie de opdracht uit te voeren.
 • Voor het uitvoeren van de opdracht is afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste.
 • Uitzend-/ en uitleenbedrijven moeten voldoen aan de voorwaarden voor disculpatie als gesteld in de wijziging leidraad invordering nr. BLKB2012/1062M.
  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 25% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.
  • Indien de opdrachtnemer een uitzend-/uitleenbedrijf betreft die niet is opgenomen in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA) zal opdrachtgever 55% van de factuur (inclusief omzetbelasting) storten op de G-rekening van de opdrachtnemer.

Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot woensdag 19 juli 2023, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

3 maanden, 32 tot 36 uur, Groningen, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.