Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 9 maanden geleden
2023-08-20

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
Dit cluster speelt een belangrijke rol in het formuleren en toezien op de uitvoering van de gemeentelijke koers. Sociaal, ruimtelijk, economisch en in het veiligheidsdomein.

De medewerkers werken samen met collega’s van uitvoering, en met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. Zij volgen maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en staan intensief in contact met de samenleving. Zij geven hun werk vorm via opdrachtgericht werken: van bestuurlijke opdracht tot en met de uitvoering.

Team Samenleving
Team Samenleving (ca. 60 medewerkers) is verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid voor het Sociaal Domein, Wonen en Voorzieningen. Het gaat hierbij om de jeugdzorg, zelfredzaamheid, participatie in de samenleving, woonbeleid, scholenbouw, cultuur, sport, arbeidsmarkt, onderwijs, kinderopvang. Ook is het accounthouderschap verbonden partijen en het contractmanagement sociaal domein belegd bij het team Samenleving. Het team werkt in regionaal verband samen met andere gemeenten en de markt.

Opdracht
In 2022 is het IHP voor primair, speciaal basis en (voortgezet) speciaal onderwijs vastgesteld. In het najaar hopen we dit te bereiken met het IHP voor voortgezet onderwijs. De komende periode ligt de focus op het organiseren van de uitvoering voor de projecten uit de beide IHP’s.

De volgende taken en resultaten zijn onderdeel van deze opdracht:
– Je geeft uitvoering aan de ambities en afspraken gemaakt de IHP’s. Waaronder bijvoorbeeld:
a. Het actualiseren van (financiële) kaders en het opstellen van businesscases voor renovatie- en nieuwbouwprojecten voor diverse scholen;
b. In gesprek met schoolbesturen over onder andere financiën, eigendom, beheer en exploitatie, ruimtelijke kaders, etc;
c. Het vinden en leveren van geschikte locaties;
d. Aanpak voor gedragen leerlingenprognose en gerichte verkenning voor de dorpskernen.Je stuurt aan op tijdige vaststelling van het Huisvestingsprogramma 2024 door het college;
– Je optimaliseert in samenwerking met collega’s van het team financiën de financiële verankering van onderwijshuisvesting in de gemeentelijke begroting en levert hier de benodigde gegevens voor aan;
– Je werkt samen met collega’s waaronder de collega van Sport en Cultuur om op beleidsniveau en binnen de projecten integraal te werken. Bijvoorbeeld voor het maken van afwegingen rondom het samenvoegen van onderwijs-, sport- en cultuuraccommodaties;
– Je stelt college- en raadsvoorstellen op en beantwoord bestuurlijke en politieke vragen rondom onderwijshuisvesting;
– Je bent eerste aanspreekpunt voor schoolbesturen en wethouder Onderwijs(huisvesting) en je bereidt bestuurlijke overleggen voor rond onderwijshuisvesting.

De bovenstaande werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met je collega’s van het cluster Beleid en andere teams. Samenwerking is van belang mede gelet op de tijdelijke aard van de opdracht. De uitgevoerde werkzaamheden dienen goed overdraagbaar te zijn.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Uurtarief maximaal €105,25 (schaal 12) exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk en fee Flextender;
2. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed, waaronder onderwijshuisvesting, voor of binnen een gemeentelijke organisatie;

Gunningscriteria (weging)
4. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van vastgoedontwikkeling-/vastgoedmanagement (20 punten).
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed, waaronder onderwijshuisvesting, voor of binnen een gemeentelijke organisatie (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in een 100.000+ gemeente (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het realiseren van een financieel plan van aanpak op het gebied van onderwijshuisvesting binnen een gemeentelijke organisatie (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het schrijven van beleidsvoorstellen op het gebied van onderwijshuisvesting (10 punten).

Beoordelingsprocedure
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  • Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  • Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie [of ander aantal] kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

36 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Tot en met 31 december 2023, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.