Job Location
Zuid-Holland
Posted Date Geplaatst 7 maanden geleden
2023-10-05

Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Opdracht
Als projectmanager/omgevingsmanager ben je verantwoordelijk voor het organiseren van het  participatietraject en om overeenstemming te krijgen voor het verplaatsen van een dierenpension naar een poldergebied (Oude Polder). De eerste stap is om met de samenleving van Pijnacker-Nootdorp een invulling te maken voor het groengebied Oude Polder en een overzicht te maken van maatregelen om bij het ontwerpen van de ontsluiting van de Oude Polder de Gantellaan (waar mogelijk) verkeersveiliger te maken, inclusief aanleg- en beheerskosten. Er is een bestuursopdracht waarin grote lijnen staat welke stappen we gaan nemen, welke producten worden gemaakt, wanneer er wordt geparticipeerd en op welke momenten een besluit wordt genomen. Over de inrichting van de omliggende openbare ruimte doorloopt de gemeente een participatieproces op basis van de participatieniveau ‘meebeslissen’.

Jij draagt zorg voor het succesvol doorlopen van het participatieproces. Daarnaast stuur je op het creëren van een (financieel) beheersbaar en veilig eindbeeld. Deze drie onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De uitvoering van de opdracht is in deze fase een combinatie van een drietal sporen, die niet los van elkaar kunnen worden gezien.

  1. Participatieproces: Het eerste spoor is het opstellen van een inrichtingsplan voor het groengebied en een verkeersplan. Voor dit spoor geldt het participatieniveau ‘meebeslissen’. De wijze van participatie wordt inzichtelijk gemaakt in het participatieplan.
  2. Bestemmingsplan: Het tweede spoor is het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan is vrijgegeven voor zienswijzen in oktober 2022. Het kan zonder verdere tussenkomst van de raad ter inzage worden gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan moet voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet (1 januari 2024) ter inzage worden gelegd om onder de huidige wetgeving te blijven vallen. Het is ongewenst om het ontwerpbestemmingsplan in het kerstreces ter inzage te leggen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Rekening houdend met het bovenstaande moet het ontwerpbestemmingsplan uiterlijk woensdag 1 november 2023 ter inzage worden gelegd.
  3. Privaatrechtelijk overeenkomst: Het derde spoor is het (definitief) maken van de overeenkomsten (zoals de koopovereenkomst, anterieure overeenkomst en wellicht planschadeovereenkomst). Dat is inclusief de uit het Didam-arrest voortvloeiende verplichtingen en daarbij behorende risico’s voor de verkoop van de gronden aan de betreffende ondernemer. Deze overeenkomsten dienen ondertekend te zijn voordat de vaststelling van het bestemmingsplan plaatsvindt. Deze vormen namelijk de basis voor de financiële uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
2. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
3. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling binnen een gemeentelijke instelling;
5. Aantoonbare werkervaring bij complexe participatie projecten;

Gunningscriteria (weging)
6.  Minimaal 5  jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling of civiel projectmanagement binnen een gemeentelijke instelling (25 punten);
7. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar met een bedrijfsverplaatsing (25 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met participatieprocessen (minimaal 2) met een door bestuur vastgesteld participatieplan (maak dit duidelijk aantoonbaar met minimaal 2 voorbeelden) (25 punten)
9. Aantoonbare werkervaring met participatieprocessen op basis van het (maak dit duidelijk aantoonbaar met minimaal 2 voorbeelden) (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet. Wordt aan het betreffende gunningscriterium voldaan dan wordt in de eerste beoordelingsfase het bijbehorende puntenaantal geheel toegekend. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase. De eerste beoordelingsfase wordt door Flextender uitgevoerd.

In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria door de opdrachtgever. De kandidaten die in deze vergelijking als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaat voldoet aan de hierna te noemen competenties:

  • Resultaatgericht: je bent in staat concrete resultaten te boeken en werkt daar doelgericht naar toe met oog voor de belangen van alle betrokken partijen.
  • Onderhandelingsvaardig: je behartigt de belangen van de gemeente in onderhandelingssituaties.
  • Enthousiasmerend: door een positieve instelling weet je de gemeentelijke organisatie en externe partijen mee te nemen om tot een gedragen resultaat te komen.
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen: je stemt je aanpak af met de ambtelijk opdrachtgever en bereidt bestuurlijke besluitvorming voor in overleg met de betrokken wethouder(s).
  • Omgevingsbewust: je bent je bewust van het bouwen in een bewoonde omgeving en de communicatie die dat met zich nee brengt.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Vacature eigenschappen

Vacature categorie

12 maanden, 12 tot 16 uur, HBO, Opdrachtduur, Opleiding, Regio, Uren per week, Zuid-Holland

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.
Een geldig telefoonnummer is vereist.